Uitslagen 2de editie Europese Formatiekampioenschappen

In het Zwitserse Samnaun werd afgelopen weekend het seizoen afgesloten met het Europese Kampioenschap formatieskiën. De tweede editie van dit kampioenschap werd mede dankzij enkele prominente deelnemers en het optreden van de bekende rapper Cro een groot succes.

Van 22 tot 24 april verschenen tal van skileraren aan de start van de tweede editie van de Europameisterschaften im Formationsfahren. Tijdens dit spectaculaire evenement skiën de teams zo synchroon mogelijk hun afdalingen. Een van de teams bestond uit meerdere bekende personen en topsporters. Maar het overgrote deel van de deelnemers bestond uit skileraren en skileraressen. De skileraren van het Oostenrijkse team “Schwungdesigner vom Arlberg” en de Zwitserse dames van het team “Helvechicas” wisten uiteindelijk de Europese titel in de wacht te slepen.

De derde editie van dit evenement zal plaatsvinden van 7 tot 9 april 2017. Daarnaast zal in 2017 Samnaun gastheer zijn van het ISIA skileraren wereldbekerkampioenschap die plaats zal gaan vinden van 25 tot 30 april.

Vrouwen
1. Las HelveChiccas, Zwitserland
2. Demoteam Lenk Woman, Zwitserland
3. Yscla Snowflakes, Oostenrijk

Heren
1. Schwungdesigner Arlberg, Oostenrijk
2. Snow Rebels, Oostenrijk
3. Hochkönig Herren der Skischule Maria Alm, Oostenrijk

De complete uitslag vind je hier.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren