Lawineslachtoffer blijkt 29-jarige skileraar uit Frankrijk te zijn

Gistermiddag zijn er drie skiërs onderweg in het Franse Val-des-Prés in de omgeving van l’Ombilic. Onder de drie bevond zich een skileraar van de Franse skischool ESI Montgenèvre. De dag eindigt in een drama voor de groep.

Vandaag werd bekend dat het lawineslachtoffer, dat gisteren aan het eind van de dag door de Franse reddingsdiensten geborgen werd, een 29-jarige skileraar van de Franse skischool ESI Montgenèvre is.

Samen met twee anderen is hij in zijn vrije tijd buiten de piste gaan skiën. Om nog onbekende reden komt aan het einde van de middag een lawine los. De skileraar wordt bedolven onder een dikke laag sneeuw. Ondanks dat hij een lawinepieper zou hebben gedragen kon de skileraar niet gelokaliseerd worden. Doordat de leraar onder een meter zeer compacte sneeuw lag hebben de honden van de reddingsdienst twee uur nodig gehad om het slachtoffer te vinden. De hulp kwam voor de skileraar te laat.

Een onderzoek naar de oorzaak van de lawine is gestart.

Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en collega’s van de skileraar.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren