Nederlandse skileraren helpen bij opstarten Amerikaanse rolskibaan

Een grote eer voor enkele Nederlandse skileraren. Zij mochten naar Orlando, Florida afreizen om daar de Amerikanen kennis te laten maken met de voor Nederlanders zo bekende rolskibaan. 

In Orlando, Florida is er een nieuwe rolskibaan geopend. Er kan, ondanks de hoge temperaturen in de Amerikaanse staat, nu het hele jaar door worden geskied. In tegenstellen tot Nederland zijn de rolskibanen in Amerika niet zo bekend. Om instructeur op te leiden heeft de skibaan Nederlandse skileraren laten invliegen.

Een cameraploeg van de nieuwszender FOX ging langs bij WinterClub Indoor Ski & Snowboard Orlando om te laten zien wat er mogelijk is op een rolskibaan. De Nederlandse ski- en snowboardleraar Yannick Gal liet zich dat geen tweede keer zeggen en toonde en paar mooie tricks.

De rede dat de Winterclub er voor heeft gekozen om Nederlandse skileraren over te laten komen heeft er mee te maken dat de rolskibaan is neergezet door een Nederlands bedrijf. De rolskibanen fabrikant Maxxtracks heeft al in tientallen landen soortgelijke skibanen gebouwd. Orlando heeft nu de eer de eerste rolskibaan van Amerika te hebben.

Yannick zit samen met zijn collega Billy Vonk in totaal 7 weken in Florida om daar skileraren op te leiden.

Foto: Skicentrum Heemskerk

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren