Groot tekort aan skileraren in Amerika

Vorig winterseizoen is er één geweest die veel skiërs en snowboarders willen vergeten. Door het laat op gang komen van de sneeuwval werd het voor veel skigebieden een somber seizoen. In Amerika zorgt dat er nu voor dat er voor komend seizoen te weinig ski- en snowboardleraren zijn.

Het aantal seizoenswerkers in enkele Amerikaanse skigebieden is 20 tot 30 procent lager dan wat het op dit moment had moeten zijn. Overal waar er evenementen worden georganiseerd waar skiërs op af komen wordt er door de skigebieden actief naar leraren gezocht.

Tijden het hoogseizoen van het skigebied The Summit bij Snoqualmie zijn er 1.200 werknemers in dienst. De meest voorkomende functies zijn die van liftbediende, skileraar, restaurant medewerker en verhuur medewerker. Met de sneeuw op komst loopt het aantal sollicitanten nu wel langzaam op. De hoop is gevestigd op skileraren uit Zuid-Amerika die hun zomervakantie werkend in de Noord-Amerikaanse winter willen doorbrengen.

De economische groei en het aanbod van vaste banen rondom sommige skigebieden bemoeilijkt het vinden van seizoensarbeiders. Gebieden hopen met het aanbieden van vele extra’s voldoende werknemers te kunnen lokken. Sommige gebieden verhogen de uurlonen, maar de meeste bieden gratis skipassen aan die ook geldig zijn in andere skigebieden, grote kortingen op eten en drinken en korting op materialen in lokale sportwinkels.

Het hangt uiteindelijk allemaal af van de hoeveelheid sneeuw die er dit jaar gaat vallen. Hoe meer sneeuw hoe meer werk er zal zijn. En als we de weersvoorspellingen mogen geloven dan kan dit Amerikaanse ‘El Nino jaar’ een hele goede worden!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het