Groot tekort aan skileraren in Amerika

Vorig winterseizoen is er één geweest die veel skiërs en snowboarders willen vergeten. Door het laat op gang komen van de sneeuwval werd het voor veel skigebieden een somber seizoen. In Amerika zorgt dat er nu voor dat er voor komend seizoen te weinig ski- en snowboardleraren zijn.

Het aantal seizoenswerkers in enkele Amerikaanse skigebieden is 20 tot 30 procent lager dan wat het op dit moment had moeten zijn. Overal waar er evenementen worden georganiseerd waar skiërs op af komen wordt er door de skigebieden actief naar leraren gezocht.

Tijden het hoogseizoen van het skigebied The Summit bij Snoqualmie zijn er 1.200 werknemers in dienst. De meest voorkomende functies zijn die van liftbediende, skileraar, restaurant medewerker en verhuur medewerker. Met de sneeuw op komst loopt het aantal sollicitanten nu wel langzaam op. De hoop is gevestigd op skileraren uit Zuid-Amerika die hun zomervakantie werkend in de Noord-Amerikaanse winter willen doorbrengen.

De economische groei en het aanbod van vaste banen rondom sommige skigebieden bemoeilijkt het vinden van seizoensarbeiders. Gebieden hopen met het aanbieden van vele extra’s voldoende werknemers te kunnen lokken. Sommige gebieden verhogen de uurlonen, maar de meeste bieden gratis skipassen aan die ook geldig zijn in andere skigebieden, grote kortingen op eten en drinken en korting op materialen in lokale sportwinkels.

Het hangt uiteindelijk allemaal af van de hoeveelheid sneeuw die er dit jaar gaat vallen. Hoe meer sneeuw hoe meer werk er zal zijn. En als we de weersvoorspellingen mogen geloven dan kan dit Amerikaanse ‘El Nino jaar’ een hele goede worden!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren