Oostenrijk aangeklaagd wegens discrimineren buitenlandse skileraren

De Europese Commisie heeft vrijdag een klacht bij het Europese Hof tegen de Oostenrijkse beperkingen voor buitenlandse skileraren aangekondigd. De autoriteiten in Brussel erkennen dat er voor het beroep van skileraar een goede opleiding en kwalificatie nodig is. Ondanks dat zouden enkele buitenlandse skileraren gediscrimineerd worden.

De voorschriften in Tirol schrijven voor dat buitenlandse skileraren geen skilessen mogen geven aan gasten die zich al in het skigebied bevinden. Ze mogen hun lessen alleen aanbieden aan gasten die zij uit hun thuisland hebben meegenomen. Deze regelgeving zou buitenlandse skileraren discrimineren tegenover de lokale skileraren omdat zij alle gasten mogen aannemen.

De Europese Commissie heeft in juli 2014 haar bezorgdheid omtrent deze regelgeving al uitgesproken en naar aanleiding daarvan geadviseerd. Een jaar later kwam de Commissie wederom met een uitspraak. Aangezien Oostenrijk niet adequaat heeft gereageerd en geen actie heeft ondernomen om de situatie te veranderen, heeft de Commissie besloten de Oostenrijkse autoriteiten aan te klagen voor het Europees Hof van Justitie.

Wij zijn benieuwd waar dit toe zal leiden.

Bron: kurier.at

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en