Oostenrijk aangeklaagd wegens discrimineren buitenlandse skileraren

De Europese Commisie heeft vrijdag een klacht bij het Europese Hof tegen de Oostenrijkse beperkingen voor buitenlandse skileraren aangekondigd. De autoriteiten in Brussel erkennen dat er voor het beroep van skileraar een goede opleiding en kwalificatie nodig is. Ondanks dat zouden enkele buitenlandse skileraren gediscrimineerd worden.

De voorschriften in Tirol schrijven voor dat buitenlandse skileraren geen skilessen mogen geven aan gasten die zich al in het skigebied bevinden. Ze mogen hun lessen alleen aanbieden aan gasten die zij uit hun thuisland hebben meegenomen. Deze regelgeving zou buitenlandse skileraren discrimineren tegenover de lokale skileraren omdat zij alle gasten mogen aannemen.

De Europese Commissie heeft in juli 2014 haar bezorgdheid omtrent deze regelgeving al uitgesproken en naar aanleiding daarvan geadviseerd. Een jaar later kwam de Commissie wederom met een uitspraak. Aangezien Oostenrijk niet adequaat heeft gereageerd en geen actie heeft ondernomen om de situatie te veranderen, heeft de Commissie besloten de Oostenrijkse autoriteiten aan te klagen voor het Europees Hof van Justitie.

Wij zijn benieuwd waar dit toe zal leiden.

Bron: kurier.at

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren