Tirol reageert op beschuldiging Europese Commissie

Vorige week verscheen het bericht dat de Europese Commissie Oostenrijk wil aanklagen voor het discrimineren van buitenlandse skileraren. Onder andere in Tirol mogen buitenlandse skileraren alleen skiles geven aan gasten die zij uit hun thuisland hebben meegebracht. Lokale skileraren mogen daarentegen lesgeven aan iedereen. Tirol heeft nu gereageerd op deze beschuldiging. 

Jaarlijks reizen er veel buitenlandse sneeuwsportleraren naar Tirol om daar tijdens de wintermaanden ski- en snowboardlessen te geven. Zij mogen daar uitsluitend hun lessen aanbieden aan gasten die ze uit hun thuisland hebben meegebracht. De reactie van de politieke partijen op de aantijging van de Europese Commissie liet niet lang op zich wachten. Met de snelle reactie op de beschuldiging wil Tirol laten zien dat ze de situatie serieus nemen. Ondanks eventuele wijzigingen moeten de kwaliteit en betrouwbaarheid van het skischolenwezen in Tirol  behouden blijven, aldus de politieke partijen daar.

De wintersportmarkt is voor de Oostenrijkse politiek een belangrijk punt. In Tirol werken rond de 7.000 sneeuwsportleraren in 312 skischolen. Zij volgen jaarlijks 2.500 opleidingen en herhalingscursussen. De noodzakelijke veranderingen mogen geen uitwerking hebben op de kwaliteit van onderwijzen voor de lokale bevolking en toeristen. “Er moet spraken zijn van een bepaald opleidingsniveau.”

Een concreet plan is er nog niet, maar dat er wijzigingen gaan plaatsvinden is vrijwel zeker. Zo zullen buitenlandse skileraren in de toekomst in Tirol sneeuwsportlessen mogen geven, mits van te voren duidelijk is aangegeven waar zich het gekozen lesgebied bevind. “We willen niet discrimineren maar ons wel weren tegen de dumpprijzen.”

In augustus zal het nieuwe wetsontwerp ter beoordeling worden ingezonden.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren