Tirol reageert op beschuldiging Europese Commissie

Vorige week verscheen het bericht dat de Europese Commissie Oostenrijk wil aanklagen voor het discrimineren van buitenlandse skileraren. Onder andere in Tirol mogen buitenlandse skileraren alleen skiles geven aan gasten die zij uit hun thuisland hebben meegebracht. Lokale skileraren mogen daarentegen lesgeven aan iedereen. Tirol heeft nu gereageerd op deze beschuldiging. 

Jaarlijks reizen er veel buitenlandse sneeuwsportleraren naar Tirol om daar tijdens de wintermaanden ski- en snowboardlessen te geven. Zij mogen daar uitsluitend hun lessen aanbieden aan gasten die ze uit hun thuisland hebben meegebracht. De reactie van de politieke partijen op de aantijging van de Europese Commissie liet niet lang op zich wachten. Met de snelle reactie op de beschuldiging wil Tirol laten zien dat ze de situatie serieus nemen. Ondanks eventuele wijzigingen moeten de kwaliteit en betrouwbaarheid van het skischolenwezen in Tirol  behouden blijven, aldus de politieke partijen daar.

De wintersportmarkt is voor de Oostenrijkse politiek een belangrijk punt. In Tirol werken rond de 7.000 sneeuwsportleraren in 312 skischolen. Zij volgen jaarlijks 2.500 opleidingen en herhalingscursussen. De noodzakelijke veranderingen mogen geen uitwerking hebben op de kwaliteit van onderwijzen voor de lokale bevolking en toeristen. “Er moet spraken zijn van een bepaald opleidingsniveau.”

Een concreet plan is er nog niet, maar dat er wijzigingen gaan plaatsvinden is vrijwel zeker. Zo zullen buitenlandse skileraren in de toekomst in Tirol sneeuwsportlessen mogen geven, mits van te voren duidelijk is aangegeven waar zich het gekozen lesgebied bevind. “We willen niet discrimineren maar ons wel weren tegen de dumpprijzen.”

In augustus zal het nieuwe wetsontwerp ter beoordeling worden ingezonden.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het