Nederlandse Ski Vereniging stopt met lerarenopleidingen

De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) heeft aangekondigd te stoppen met haar huidige manier van het opleiden van ski- en snowboardleraren. Het komende seizoen zal het laatste seizoen zijn dat ze hun opleidingen aanbieden.

Jarenlang konden Nederlandse wintersporters een opleiding tot ski- of snowboardleraar volgen via de Nederlandse organisatie. De NSkiV wist zich te onderscheiden met een uitgebreide methodische en didactische inhoud van haar opleidingen. Een bijkomend voordeel was dat de opleidingen gegeven werden in de Nederlandse taal. De NSkiV zal niet stoppen met het opleiden van sneeuwsportleraren, maar zal dat niet blijven doen voor iedereen. De reden van het aanpassen van het opleidingsstelsel is een combinatie van veranderingen met betrekking tot internationale erkenning van de diploma’s en de huidige marktwerking.

Vanaf het seizoen 2016/2017 zullen er geen bondsopleidingen meer worden aangeboden. Opleidingen op maat in samenwerking met skischolen en onderwijsinstellingen blijven bestaan. Samen met deze partijen wordt gekeken hoe het opleidingsmodel aansluiting kan gaan vinden bij de wensen vanuit het onderwijs en de praktijk.

Ben je begonnen aan een opleiding bij de NSkiV dan hoef je niet bang te zijn dat je de opleiding niet af kunt maken. Er is een overgangsperiode ingesteld waardoor iedereen zijn opleiding komend seizoen af kan ronden. De opleidingen die tijdens de overgangsperiode kunnen worden afgerond zijn de skileraar-A,
Snowboardleraar-A, Skileraar-B1, Skileraar-B2, Snowboardleraar-B en de Snow Safety Module.

De Nederlandse Ski Vereniging zal zich bezig blijven houden met opleidingen die nog niet worden ingevuld door derde. Zo blijft de opleiding leraar-A aangepast behouden en zal de organisatie zich blijven richten op de wedstrijdsport.

Bron: wintersport.nl

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het