Ophef over nieuwe skischool Sneek

Het leek erop dat de nieuwe skihal in het Friese Sneek een feit was, maar nu lijken de plannen van ondernemer Rob Spaanstra gedwarsboomd te worden.

Eerder deze week schreven we over de vergunning die verleend is voor het openen van een nieuwe skihal in Sneek. Met deze vergunning mag Spaanstra zijn skibaan op De Hemmen openen. Locale ondernemers zijn hier niet blij mee.

Enkele ondernemers op het bedrijventerrein De Hemmen stappen volgende week naar de voorzieningsrechter om het openen van de skihal te voorkomen. Ze verwachten geluidsoverlast van de borstelbaan en de Oostenrijkse skihut te ondervinden.

Twee jaar terug wees de gemeente Súdwest-Fryslân plannen voor een skihal af. Het plan wat toendetijd werd ingediend paste niet binnen de gemeentelijke regels door de aanwezigheid van een winkel en horecagelegenheid. Dit plan is volgens de bestuurders klein van opzet. Of de plannen voor een nieuwe skihal alsnog gedwarsboomd gaan worden zullen we moeten afwachten.

Bron: Leeuwarder Courant

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en