Ophef over nieuwe skischool Sneek

Het leek erop dat de nieuwe skihal in het Friese Sneek een feit was, maar nu lijken de plannen van ondernemer Rob Spaanstra gedwarsboomd te worden.

Eerder deze week schreven we over de vergunning die verleend is voor het openen van een nieuwe skihal in Sneek. Met deze vergunning mag Spaanstra zijn skibaan op De Hemmen openen. Locale ondernemers zijn hier niet blij mee.

Enkele ondernemers op het bedrijventerrein De Hemmen stappen volgende week naar de voorzieningsrechter om het openen van de skihal te voorkomen. Ze verwachten geluidsoverlast van de borstelbaan en de Oostenrijkse skihut te ondervinden.

Twee jaar terug wees de gemeente Súdwest-Fryslân plannen voor een skihal af. Het plan wat toendetijd werd ingediend paste niet binnen de gemeentelijke regels door de aanwezigheid van een winkel en horecagelegenheid. Dit plan is volgens de bestuurders klein van opzet. Of de plannen voor een nieuwe skihal alsnog gedwarsboomd gaan worden zullen we moeten afwachten.

Bron: Leeuwarder Courant

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren