Strijd tegen Frans verbod op buitenlandse skileraren gaat door

Als reactie op het verzet van Frankrijk tegen buitenlandse skileraren heeft de Britse reisorganisatie The Ski Club of Great Britain de samenwerking aangekondigd met de Franse skischool Evolution 2. Met de samenwerking wil de Ski Club haar reizigers ook komend seizoen skitochten blijven aanbieden in Frankrijk. De dienst zal minimaal 3 keer per week in 11 Franse skigebieden worden aangeboden door locale gecertificeerde skileraren.

De aankondiging komt midden in een slepende strijd tegen de Franse rechtbank. Frankrijk verbied skitoeren onder begeleiding van buitenlandse reisorganisaties. Eén van de belangrijkste verkooppunten van de Britse reisorganisatie Ski Club of Great Britain was de “Leader” dienst. Vrijwilligers namen reizigers mee over de pistes van de Franse skigebieden. Deze dienst werd afgelopen seizoen gestopt nadat één van de vrijwilligers werd aangehouden op de piste in Val d’Isere om daar ter plekke te worden ondervraagd door de Franse politie. In januari kon je op sneeuwsportleraren.nl lezen dat de Franse rechtbank in Chambery de Ski Club veroordeelde tot een geldboete van €10.000,- voor het rondleiden van mensen op de berg. Na de uitspraak heeft de Ski Club de gidsen vervangen door “ambassadeurs”: Ski Club vrijwilligers die sociaal contact onderhielden met de reizigers maar niet met hen gingen skiën.

De kosten van de nieuwe dienst zullen grotendeels worden gedragen door de Ski Club. Reizigers betalen voor de dienst slechts £10,- voor een halve dag en £20,- voor een hele dag skitoeren met een skileraar. Per groep zullen er 8 reizigers mee gaan en voor tochten buiten de piste zal de maximale groepsgrote bij 6 komen te liggen. De tochten onder begeleiding van Evolution 2 zullen worden aangeboden in Alpe d’Huez, Argentière, Avoriaz, Courchevel, Flaine, La Plagne, Méribel, Les Arcs, Tignes, Val d’Isère en Val Thorens vanaf het komende seizoen.

De Ski Club of Great Britain geeft aan dat ze zich nog niet neerleggen bij de Franse uitspraak. “We gaan door met onze strijd tegen de Franse rechtbank”, aldus de woordvoerder van de Ski Club. “Dit is een tijdelijke oplossing omdat veel van onze reizigers de “Leader” dienst missen”, voegde hij toe.

De Ski Club is niet de enige organisatie die opzoek is naar een oplossing.

Bron: Planet Ski

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren