Skileraar gaat 365 dagen open

“Eind oktober moeten de graafmachines aan het werk gaan”, aldus skileraar Martin Freiberger. De 43 jarige Oostenrijkse ondernemer wil naast het treinstation van Aspern Nord in Oostenrijk de eerste wintersport faciliteit in Oostenrijk bouwen die 365 dagen geopend is.

Freiberger heeft 25 jaar ervaring in het skilerarenvak en merkt dat de klandizie terugloopt. In de jaren ’70 was het normaal dat kinderen op jonge leeftijd leerden skiën, daar is nu geen sprake meer van. Door de hoge kosten van skilessen en de lange reistijd naar de bergen is het voor veel ouders en kinderen een dure aangelegenheid om te gaan skiën en lessen te nemen. Daarom brengt Freiberger de bergen naar de mensen toe.

De eerste details zijn ondertussen bekend. Er komt een kinderlandschap, een piste om vanaf te sleeën, langlaufbaan en snowboardpark. Alles bij elkaar wil Freiberger een piste oppervalk van 5000 m² creëren. Dit alles moet niet alleen in de winter toegankelijk zijn voor wintersporters maar het hele jaar rond. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciaal ontworpen kunststof mat. De mat is in de vorige winter al uitgebreid getest.

Het project gaat rond de €700.000,- kosten waarvan een groot deel komt van investeerders. De bevolking staat blijkbaar achter het project want door een crowdfunding project is er €100.000,- opgehaald. De wintersport faciliteit gaat naar verwachting deze winter nog haar deuren openen. Een toegangsprijs van rond de €8,- moet het winterparadijs voor iedereen toegankelijk maken.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren