Skileraar gaat 365 dagen open

“Eind oktober moeten de graafmachines aan het werk gaan”, aldus skileraar Martin Freiberger. De 43 jarige Oostenrijkse ondernemer wil naast het treinstation van Aspern Nord in Oostenrijk de eerste wintersport faciliteit in Oostenrijk bouwen die 365 dagen geopend is.

Freiberger heeft 25 jaar ervaring in het skilerarenvak en merkt dat de klandizie terugloopt. In de jaren ’70 was het normaal dat kinderen op jonge leeftijd leerden skiën, daar is nu geen sprake meer van. Door de hoge kosten van skilessen en de lange reistijd naar de bergen is het voor veel ouders en kinderen een dure aangelegenheid om te gaan skiën en lessen te nemen. Daarom brengt Freiberger de bergen naar de mensen toe.

De eerste details zijn ondertussen bekend. Er komt een kinderlandschap, een piste om vanaf te sleeën, langlaufbaan en snowboardpark. Alles bij elkaar wil Freiberger een piste oppervalk van 5000 m² creëren. Dit alles moet niet alleen in de winter toegankelijk zijn voor wintersporters maar het hele jaar rond. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciaal ontworpen kunststof mat. De mat is in de vorige winter al uitgebreid getest.

Het project gaat rond de €700.000,- kosten waarvan een groot deel komt van investeerders. De bevolking staat blijkbaar achter het project want door een crowdfunding project is er €100.000,- opgehaald. De wintersport faciliteit gaat naar verwachting deze winter nog haar deuren openen. Een toegangsprijs van rond de €8,- moet het winterparadijs voor iedereen toegankelijk maken.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Snowboardleraar in IJsland

  Gastblogger Vincent Drost van VT Adventures en Iceland Snowsports begon zijn carrière als snowboardleraar in de Zwitserse Alpen. Naast het lesgeven als docent economie, reisde