Skileraren organisaties in UK slaan handen ineen

In Schotland is er gestemd voor onafhankelijkheid, de Schotten hebben ervoor gekozen om bij het Verenigd Koninkrijk te blijven. De tegenstanders komen uit op ruim 55 procent, de voorstanders op een kleine 45 procent. Ook de skileraren organisatie in de UK verenigen zich. Het is een significante verandering richting een samenwerking tussen de UK coaching en instructie organisaties ter promotie van het ski- en snowboardleraren vak.

Werken aan wederzijdse voordelen
The British Association of Snowsports Instructors (BASI), Snowsport Engeland,Snowsport Scotland en Snowsport Wales hebben aangekondigd dat zij de opfriscursussen zullen erkennen van iedere afzonderlijke organisatie. Dit kan de eerste stap zijn opweg naar een uitgebreide samenwerking en het werken voor wederzijdse voordelen. In het verleden was er veel kritiek op de verschillende organisaties die liever voor hun eigen succes gingen dan het stimuleren van de landelijke sneeuwsport industrie.

“Dit is een grote stap richting een gecoördineerde opleidingsweg. Het zorgt voor duidelijke routes van assisteren op een locale kunst skibaan tot een full-time carrière in het lesgeven,” zei de Chief Executive van Snowsports Engeland, Tim Fawke.

Het nieuws dat skileraren met een level 1 of level 2 lerarenopleiding een opfriscursus mogen doen bij iedere willekeurige organisatie in de UK werd afgelopen week naar buiten gebracht op de dag dat er in Schotland gestemd werd voor onafhankelijkheid. Skileraren in Engeland zijn verplicht om iedere 6 jaar een opfriscursus te volgen als ze les willen blijven geven.

Samenwerking
Deze nieuwe regelgeving en samenwerking van Snowsport England, Snowsport Scotland, Snowsport Wales en BASI is tot stand gekomen om het ‘UK Coaching Pathway’ programma te ontwikkelen. Dit is een reeks van prijzen ontworpen voor prestatie trainers afkomstig van één van de vier opleidingsinstituten met hetzelfde opleidingsniveau door middel van gelijke opleiding inhoud.

In een later stadium zullen level 2 leraren van Snowsports England en Snowsports Wales (UK Snowsports) zich kunnen aansluiten bij BASI en direct toegang krijgen tot de level 2 opleiding van BASI zonder dat zij eerst het BASI level 1 moeten hebben behaald.

“Ik ben blij om te zien dat de UK Snowsports partners meer samenwerken dan ooit te voren. Dit maak al onze organisatie en dat wat we, samen, kunnen bieden voor sneeuwsport leraren krachtiger,” aldus Roy Henderson van BASI.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren