Skigebied aangeklaagd voor dood ski-patroller

In maart van dit jaar is Colin Sutton overleden nadat hij tijdens zijn werk in een lawine terecht is gekomen. Er wordt nu beweerd dat het skigebied niet voldoende heeft gedaan om hem tijdens zijn werk te beschermen. Sutton is het tweede dodelijke slachtoffer in het skigebied Wolf Creek, Colorado, in de afgelopen jaren.

Sutton was 12 jaar werkzaam als full-time ski-patroller in het skigebied. Het ongeluk vond plaats in Conejos Peak, zuid-oost van het gebied. Binnen enkele minuten heeft zijn partner samen met een ander team wat in de buurt aan het werk was Sutton uit de lawine weten te bevrijden. Kort daarna overleed hij aan zijn verwondingen.

Sutton was een ervaren patroller en overleed in een lawine tijdens zijn werk. De veiligheid autoriteiten beweren dat de communicatie tussen het team in het veld en het controle centrum niet voldoende was. De beschuldiging is dat de patrollers niet in staat waren om goed contact te kunnen maken en hun nood situatie door te geven aan het controle centrum.

De eigenaar van het skigebied Wolf Creek, Davey Pitcher, hangt een aantal straffen boven het hoofd. In december zal de zaak voorkomen.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts