Tiener vrijgesproken na aanskiën skileraar

Een skileraar in Beaver Creek is gewond geraakt nadat hij in botsing kwam met een andere skiër. Het voorval heeft plaats gevonden op 13 december 2010 onder de Cinch lift bij Spruce Saddle. Dan Sheffield liep een gebroken schouder op nadat hij van achter werd aangeskied. De rechtbank heeft de verdachte deze week vrijgesproken.

Rechtzaak
Dan Sheffield, een gepensioneerde advocaat en skileraar in Beaver Creek, klaagde een familie uit Mexico City aan voor de verwondingen die hij had overgehouden na de botsing met een 13 jarige jonge. Tijdens de hoorzitting gaf de tiener echter aan dat niet hij maar Sheffield schuld had aan het ongeluk.

“Hij bewoog zich nauwelijks, als je al van beweging kunt spreken,” zei Dave Helmer, Sheffield’s advocaat. “Geraakt worden door iemand anders op de piste is niet iets wat bij het skiën hoort. Hij heeft een heel jaar van zijn leven, liggend in bed en in een rolstoel door moeten brengen,” aldus Helmer.

Sheffield vroeg om een jaarsalaris als vergoeding.

De 6 koppige jury was het er mee eens dat Sheffield verwondingen had overgehouden aan het ongeluk maar was niet van mening dat de jonge Mexicaan als schuldige aangewezen kon worden.

Carter Vaden, de advocaat die de tiener en zijn familie vertegenwoordigd zei dat het ging om een ongeluk. Volgens hem was er niks mis met de manier waarop de tiener en zijn vrienden aan het skiën waren.

“Ongelukken kunnen gebeuren. Dat heb ik meerdere keren gehoord, omdat het waar is. Ongelukken gebeuren zeker tijdens het skiën. Er wordt beweerd dat de slechte manier van skiën de rede was voor het ongeluk,” aldus Vaden.

Vaden beargumenteerde dat zijn cliënt en zijn vrienden de enige waren die wisten hoe ze aan het skiën waren.

“Beide beweren veilig geskied te hebben. De eiser wil beweren dat beide hebben gelogen. Het is jullie werk om te bepalen of dat zo is,” zei Vaden tegen de jury.

Het komt er dus op neer dat de tiener wordt vrijgesproken bij gebrek aan getuigen. Het is het woord van de tiener en zijn vrienden tegen dat van de skileraar. Ondanks dat de skileraar van achter is aangeskied kan er geen schuldige worden aangewezen.

Ben jij het eens met de uitspraak van de jury?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren