Skileraar redt vriend op heldhaftige wijze uit stoeltjeslift

Een skileraar, en professioneel slackliner, is op de juiste plek op het juiste moment en redt zijn bewusteloze vriend die aan zijn nek onder een stoeltjeslift hangt.

Woensdag ochtend komt de vriend van de skileraar vast te zitten met zijn rugzak op het moment dat hij de lift wil verlaten. Dit gebeurt in het Amerikaanse skigebied Lenawee Mountain. Liftmedewerkers stoppen direct de lift en roepen de reddingsdienst op.

Ondertussen komt skileraar Mickey Wilson zelf in actie.

In de beelden, die vrijgegeven zijn door de Denver Post, zie je Wilson die negen meter langs de liftkabel geklommen is en zijn vriend op een heldhaftige manier weet te bevrijden. De man, die op dat moment het bewustzijn heeft verloren, valt naar beneden en komt in de sneeuw terecht.

“Op het moment dat hij de stoeltjeslift wilde verlaten kwam zijn rugtas vast te zitten aan de buitenkant van de lift. Hij kwam niet alleen vast te zitten, maar hing letterlijk aan zijn nek. Hij hing een paar meter boven de sneeuw onder de lift,” aldus skileraar Wilson.

Wilson (28) is part-time skileraar in het skigebied. Op het moment dat hij met zijn vriend onderweg was gaf hij geen les. Op social media plaatste hij een bericht dat zijn slackline ervaring hem in staat stelde deze heldendaad te verrichten.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren