Tragisch ongeluk tijdens skiles, 10-jarige komt om het leven

In het Amerikaanse skigebied Crystal Mountain heeft een verschrikkelijk ongeluk plaatsgevonden. Afgelopen zondag skiet een skilerares met drie kinderen over een piste waar veel bomen langs staan. Wanneer een van de meisjes van de piste af schiet gebeurd dat wat niemand ooit mee hoopt te maken.

Het meisje uit Chicago skiede samen met haar skilerares en twee andere kinderen over een gemiddeld moeilijke piste waar veel bomen naast staan. Wanneer ze de controle over haar ski’s verliest komt ze in botsing met een boom.

De pistedienst van Crystal Mountain komt zondag om iets na 14:00 uur op de melding af. Het meisje droeg een helm en was nog bij kennis toen de hulp arriveerde. De 10-jarige is naar het het medisch centrum in Munson gebracht. Vanuit daar is ze overgebracht naar het DeVos kinderziekenhuis in Grand Rapids. Daar is ze maandag aan haar verwonding overleden.

Een woordvoerder van het skigebied geeft aan dat het meisje een ervaren skiër was en in het hoogste niveau was ingedeeld binnen de skischool. Ze was goed genoeg om de piste te skiën waar de skilerares haar naar toe had geleid.

De skilerares van het meisje had een basis alpine-opleiding van de Amerikaanse skileraren organisatie. Ze kwam drie jaar geleden werken in het skigebied. Vastgesteld is dat ze goed heeft gehandeld voor en gedurende het ongeval. Er volgen geen verdere acties tegen de skilerares. Hoe het met de skilerares gaat is niet bekend.

Bron: record-eagle.com

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren