Skilerares klaagt moeder van leerling aan

Tijdens een skiles in 2013 kijkt een jongetje naar iemand die gevallen is. Hierdoor remt hij te laat en komt tegen zijn skilerares aan ten val. De skilerares laat dit ongeval nu voor de rechter verschijnen omdat ze van mening is dat de moeder nalatig is geweest.

In de zaak beweert de uit Californië afkomstige skilerares Kathryn Parkin dat de zoon van Michelle Menaker, die samen met enkele andere kinderen in haar skiklas zat op 26 maart 2013, tegen haar aan is geskied.

Rond 14:00 uur haalt Parkin haar skiklas naar de zijkant van de gemiddeld steile piste. Op datzelfde moment komt boven de groep een andere skiër ten val. De leerling kijkt, terwijl hij met ongeveer 50 km/u skiet, naar de gevallen skiër waardoor hij in botsing komt met zijn skilerares. In de zaak, welke afgelopen woensdag werd ingediend, wordt niet gesproken over waar het ongeluk precies heeft plaatsgevonden en welke verwondingen de lerares er aan heeft overgehouden.

Parkin beweert dat Menaker, een celebrity gossip verslaggever uit Chicago, nalatig is geweest omdat ze haar zoon heeft opgegeven voor een groep waar hij niet goed genoeg voor kon skiën. Een bericht achtergelaten door de advocaat van Parker waarin staat dat er mogelijk een schadevergoeding van $100,000 (€90,000) wordt geëist werd nog niet beantwoord door de tegenpartij.

Richard Cummins, een advocaat uit Aspen die niet betrokken is bij de zaak, zegt dat het een vreemde zaak is. “Als Parking aan het werk was voor de skischool op het moment van het ongeluk dan zou haar opgelopen schade moeten worden vergoed door haar werkgever. Mijn vraag zou zijn, hoe de skilerares haar leerling aan het onderwijzen was? Als hij inderdaad te snel zou hebben geskied, zoals de skilerares beweert, waarom is ze dan niet langzamer gaan skiën?”, zei hij.

Hoe en of de moeder veroordeeld kan worden voor nalatigheid is nog onduidelijk. Parkin was het kind aan het lesgeven op het moment van het ongeluk. Volgens de Colorado veiligheidswet voor skiërs hebben skiërs die van boven komen de plicht om iedereen die zich onder hen bevindt te ontwijken. Maar of deze regel in dit geval geldt is niet duidelijk.

In ieder geval een bijzondere zaak.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren