Hebben de Chinezen in het wintersporttoerisme de toekomst?

Het skiën heeft bij de rijke Chinezen in de afgelopen periode aan populariteit toegenomen. Nog niet eerder werden de Chinezen skigebieden zo goed bezocht als in het afgelopen seizoen.

Het in het noorden van China gelegen skigebied Wanda Changbaishan had vorig seizoen 150.000 bezoekers. Dit seizoen bezochten maar liefst 240.000 bezoekers het gebied, aldus de Wall Street Journal. Reden van deze grote toename is met name de Olympische Winterspelen die in 2022 in Peking georganiseerd zal worden.

Slechts 1% op de piste
Op dit moment is het plezier op de skipiste in China alleen aan de rijken voorbehouden. Volgens de nationale skivereniging skiën er momenteel rond de 10 miljoen Chinezen. Dat is slecht 1% van de totale bevolking. De nationale skivereniging van China heeft ondanks dit kleine percentage grootste plannen en wil in de komende jaren tot 300 miljoen inwoners aan het skiën krijgen.

Skiën lijkt golf als nieuwe obsessie van de rijken Chinezen in te halen. In de afgelopen jaren kwamen er net zo veel ondernemers in de technische sector bij als ski-fanaten.

Chinezen in de Alpen
Met het toenemende aantal skiënde Chinezen is het een kwestie van tijd tot deze bevolkingsgroep zich naar de Alpen gaat verplaatsen. In Zwitserland wordt er op deze mogelijke groei in het wintersporttoerisme al handig ingespeeld door een uitwisselingsproject van Chinese skileraren. De Chinese skileraren leren het opleidingssysteem en de taal van het land kennen zodat de Chinezen die naar Zwitserland komen les kunnen krijgen in het eigen taal.

Of in de komende jaren alle skileraren in de Alpenlanden de Chinese taal moeten gaan leren spreken is nog even afwachten.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren