Skilessen geannuleerd door te veel sneeuw

Nadat we dit seizoen vooral begonnen met de mededeling dat er nog maar weinig sneeuw gevallen was is er op dit moment een skischool geweest die alle lessen heeft moeten annuleren omdat er te veel sneeuw gevallen is. Ongelofelijk maar waar.

Helaas voor velen gaat het hier niet over een skigebied in Europa, maar over Crested Butte in Amerika. Afgelopen maandag begon de dag al met veel sneeuw, maar halverwege de dag moesten uit veiligheidoverwegingen alle liften en pistes gesloten worden. Hierdoor moesten de sneeuwsportleraren in het gebied hun lessen staken.

Record hoeveelheid sneeuw
Meerdere bronnen geven aan dat er in het Amerikaanse skigebied Crested Butte een record hoeveelheid sneeuw is gevallen. Nergens anders viel er afgelopen week zo veel sneeuw. Er is in zeven dagen tijd maar liefst 165 centimeter sneeuw naar beneden komen dwarrelen.

Onveilige situatie
De in totaal 121 pistes die het gebied heeft moesten allemaal gesloten worden. Een lastig besluit voor het gebied, maar het management was het er over eens dat de situatie onveilig was geworden. De liften bleven te vaak stil staan. Medewerkers van het gebied hadden moeite om de liften te repareren omdat ze door de grote hoeveelheid sneeuw maar moeilijk bij de liften konden komen. Op de steilere pistes ontstond een steeds groter lawinegevaar.

Skilessen kunnen weer worden hervat
Gister ochtend had de pistedienst zijn handen vol aan het controleren van de lawinesituatie. Langzaam maar zeker werden de pistes vrijgegeven en konden de liften weer open. Ook de sneeuwsportleraren in het gebied konden hun lessen weer voortzetten. Eergisteren was de sneeuw nog nadelig, maar gister werd er op en naast de piste volop van genoten.

Naast de pistes was het gister genieten!

Bron: skiinformatie.nl

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren