Mogelijk natuursneeuw voor Nederlandse skischolen

De skischolen in Nederland moeten het doen met kunstsneeuw, tapijt of plastic matten. Door de ligging van ons land en het gebrek aan bergen zullen we het er mee moeten doen. Daar zou echter vanavond verandering in kunnen komen. Skiën we morgen op natuursneeuw in eigen land?

Vanaf vandaag komt er steeds koudere lucht naar Nederland. Hierdoor neemt de kans op sneeuw toe. De regen van vandaag kan tegen de avond overgaan in natte sneeuw of sneeuw. Vooral in het midden en zuiden van Nederland is de kans groot dat we vrijdagochtend wakker worden met een wit landschap.

Plaatselijk 10 centimeter sneeuw
Als het tegen zit krijgen we niet meer dan natte sneeuw. Als het meezit valt er plaatselijk maar liefst 10 centimeter sneeuw. Genoeg om vrijdag ochtend te kunnen skiën op natuursneeuw in eigen land! De temperatuur zal vrijdag wel iets boven het vriespunt komen. Ondanks dat is de kans groot dat de borstelbanen er vrijdag uitzien als echte wintersportbestemmingen.

Borstelbanen
De Nederlandse borstelbanen kunnen dan rekening houden met een snelle toestroom van wintersporters die willen genieten van de vers gevallen sneeuw. Skileraren geven hun skilessen ineens niet meer op de plastic borstelmatten maar op echte sneeuw.

Volgende week winters
De temperatuur gaat volgende week in Nederland flink dalen. ‘s Nachts kan de temperatuur dalen tot -10°C en overdag komt het kwik niet boven nul. Als de sneeuw blijft liggen wordt het dan echt winter in Nederland en kunnen naast de ski’s ook de schaatsen uit de kast worden gehaald.

Kun je vanwege je werk of studie niet naar het buitenland om daar ski- of snowboardles te geven? Morgen sta je misschien dan toch in de sneeuw! Het blijft natuurlijk spannend wat er uiteindelijk echt gaat gebeuren, maar wij houden hoop.

Bron: wintersporters.nl

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren