Nederlander overleden tijdens skitour

Vanmiddag is een Skiführer samen met twee Nederlandse gasten onderweg buiten de piste in het Oostenrijkse Zürs am Arlberg. Ze bevinden zich in het gebied rond de Gamsmulde am Trittkopf (2.720 meter). Tijdens hun tocht ontstaat er een lawine waarbij een van de Nederlanders bedolven wordt.

De Nederlanders waren met hun gids onderweg op het moment dat ze de lawine zelf veroorzaakte. De Skiführer uit Vorarlberg alarmeerde direct de hulpdiensten en startte zelf gelijk met zoeken. De pisteredding van Lech, de bergredding van Lech, vrijwilligers van de lokale skischolen en twee helikopters namen deel aan de reddingsactie. Kort daarna kon de 33-jarige Nederlander onder de sneeuw vandaan gehaald worden. Helaas kwam de hulp te laat. De Nederlander is ter plekke overleden.

Groot lawinegevaar
De lawinesituatie is op dit moment bijzonder gevaarlijk te noemen. Alleen al in Vorarlberg zijn in de afgelopen zes dagen drie personen dodelijk verongelukt.

Onze gedachten gaan naar uit naar de familie en vrienden van het slachtoffer.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Word nu lid!

Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

Word lidRegistreer als leraar

Most Popular

Social Media

Related Posts

Slijtage van je skischoen

Dat goede skischoenen belangrijk zijn, weten we allemaal. Flex, Z-waarde en DIN-waarde zijn termen die voor de meeste skileraren meestal niet onbekend zijn. Ook het

Een dag in de schoenen van Sarah

Deze week een dag in de skischoenen van onze Sarah! Sarah is skilerares voor een organisatie die wintersport toegankelijk maakt voor mensen met een beperking.

Even voorstellen…

In ‘Even voorstellen…’ laten wij jullie graag kennismaken met de gezichten achter de blogs van Sneeuwsportleraren.nl. Deze week stelt Mai zich aan jullie voor. Mai