Nederlander overleden tijdens skitour

Vanmiddag is een Skiführer samen met twee Nederlandse gasten onderweg buiten de piste in het Oostenrijkse Zürs am Arlberg. Ze bevinden zich in het gebied rond de Gamsmulde am Trittkopf (2.720 meter). Tijdens hun tocht ontstaat er een lawine waarbij een van de Nederlanders bedolven wordt.

De Nederlanders waren met hun gids onderweg op het moment dat ze de lawine zelf veroorzaakte. De Skiführer uit Vorarlberg alarmeerde direct de hulpdiensten en startte zelf gelijk met zoeken. De pisteredding van Lech, de bergredding van Lech, vrijwilligers van de lokale skischolen en twee helikopters namen deel aan de reddingsactie. Kort daarna kon de 33-jarige Nederlander onder de sneeuw vandaan gehaald worden. Helaas kwam de hulp te laat. De Nederlander is ter plekke overleden.

Groot lawinegevaar
De lawinesituatie is op dit moment bijzonder gevaarlijk te noemen. Alleen al in Vorarlberg zijn in de afgelopen zes dagen drie personen dodelijk verongelukt.

Onze gedachten gaan naar uit naar de familie en vrienden van het slachtoffer.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren