Na sneeuw en kou komt, zon!

De afgelopen paar weken is het echt winters geweest in de Alpen. Er zijn tientallen centimeters sneeuw gevallen en de temperatuur lag ver onder het vriespunt. Dat was maar goed ook want eind december kleurde de Alpen nog groen. Na deze sneeuwrijke periode met lage temperaturen lijkt het er nu op dat we de komende paar dagen mogen genieten van de zon.

Je zult op dit moment niemand horen klagen over dat het sneeuwt of dat het koud is. Aan het begin van het wintersportseizoen leek het erop dat het misschien wel helemaal geen winter zou worden dit jaar. Als we nu naar buiten kijken hoeven we daar niet meer aan te twijfelen. De Alpen zijn wit gekleurd en het is op dit moment nog ijzig koud.

Bij mooi weer kom de sfeer vanzelf
De weersituatie, zoals we die de afgelopen weken gehad hebben, geeft je als sneeuwsportleraar een extra uitdaging. Je moet extra je best moeten doen om de sfeer erin te houden. Volwassenen komen over het algemeen toch voor de zon en hopen dat het alleen ‘s avonds sneeuwt. Kinderen zijn vaak te dun aangekleed en krijgen het snel koud. Als sneeuwsportleraar heb je de taak om je gasten duidelijk te maken dat skiën in de verse sneeuw het leukste is dat er bestaat. Ook als je het zelf koud krijgt wil je dat niet laten merken.

Is het zonnig en schommelt de temperatuur rond het vriespunt dan heb je het ineens een stuk makkelijker. Je gasten genieten van de zon, het uitzicht en de temperatuur. Aan een goede sfeer hoef je nog maar weinig te doen, die ontstaat vanzelf. En dat lijkt de situatie te zijn die eind deze week gaat ontstaan.

Het wordt warmer en de zon gaat zich laten zien
In Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Italië ziet het er grotendeels hetzelfde uit. De temperatuur gaat vanaf morgen stijgen. Doordat de zon zich vandaag de hele dag zal laten zien zal het gevoelsmatig vandaag al een stuk warmer zijn. Richting het eind van deze week zal het dan per dag een paar graden warmer worden. In veel skigebieden zullen de wolken de komende dagen schaars zijn en laat de zon zich de hele dag zien.

Bron: Bergfex
Bron: Bergfex
Bron: Bergfex

Uiteraard hopen we dat het snel weer gaat sneeuwen, maar na de grote hoeveelheid sneeuw en de extreme kou hebben we dit wel even verdiend.

Veel plezier met lesgeven de komende dagen!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren