Skischolen zitten bomvol dankzij schoolvakanties

Het wintersportseizoen is kort, maar krachtig. Deze en komende week moeten de skischolen en hun leraren weer alle zeilen bijzetten om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar skilessen.

Gisteren begon de voorjaarsvakantie. In Noord-Nederland en delen van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland en Frankrijk zijn de scholen dicht. Ouders reizen samen met hun kinderen naar de Alpen om daar de jaarlijkse wintersportvakantie door te brengen.

De meeste skigebieden en skischolen zullen deze week al bomvol zitten, maar de paar laatste hotelkamers die nog over zijn zullen volgende week ook vol zitten. Volgende week vallen Carnaval en de voorjaarsvakantie samen. Dat betekent dat we een topdrukte kunnen verwachten. Midden- en Zuid-Nederland hebben vakantie, net als delen van Duitsland. Twee landen waar naar verhouding heel veel mensen op wintersport gaan. Is het deze week bij jou in de skischool druk, maak dan je borst maar nat voor volgende week.

Geen leraren meer
De skischolen zitten vooral aan het begin van de week helemaal vol. Wintersporters die aan het eind van de dag een skiles voor de volgende dag willen boeken zullen in sommige gevallen teleurgesteld moeten worden. Alles en iedereen wordt ingezet om de grote aantallen kinderen te voorzien van skiles.

Ondersteuning vanuit Nederland
Afgelopen week bleek al dat Nederlandse sneeuwsportleraren populair zijn in Europa. Zeker deze twee weken worden de Nederlandse ski- en snowboardleraren met open armen ontvangen bij de buitenlandse skischolen. Vooral omdat de skischolen nu overspoeld worden door Nederlandse kinderen is de komst van leraren die Nederlands spreken geen overbodige luxe. Ben je al in het buitenland of ga je volgende week die kant op dan heb je kans dat je een hele week in je eigen taal les kunt geven.

Heerlijk weer
De eerste dag van de voorjaarsvakantie werd gisteren ingeluid met heerlijke weer. In veel skigebieden was er geen wolkje aan de hemel te bekennen en de temperatuur lag ver boven het vriespunt. Ook de rest van de week zal de zon zich voldoende laten zien en hier en daar zal er misschien zelfs nog wat sneeuw gaan vallen. Al met al lijkt het een super week te gaan worden.

Ben jij deze of komende week in de sneeuw om snowboard- of skiles te geven?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren