Snowboardleraar komt om het leven door lawine tijdens les

Voor de tweede keer in zeer korte tijd heeft er zich in de Franse Alpen, bij Tignes, een drama voltrokken. Een snowboardleraar is samen met zijn groep in een lawine terecht gekomen. Vier van hen hebben het ongeluk niet overleefd.

De snowboardleraar was gister samen met een man en drie tieners onderweg buiten de gezekerde pistes. De vierkoppige groep had een georganiseerde off-piste tour geboekt die dag. Rond 10:30 uur gaat het mis en komt op een hoogte van 2.100 meter in het gebied rond de berg la Tovière een 400 meter brede lawine los.

Nadat de vier lichamen waren geborgen werd er urenlang naar het vijfde slachtoffer gezocht. Nu blijkt de tiener op het moment van het ongeluk niet meer bij de groep geweest te zijn. Hij zou de groep minuten voor het ongeluk verlaten hebben en zijn eigen weg hebben gekozen.

De vijfde deelnemer is voor verhoor meegenomen door de politie. Deze wil uitsluiten of er mogelijk nog meer mensen onder de sneeuw begraven liggen. Op het moment dat de zoekactie werd gestart werd er uitgegaan van negen slachtoffers.

https://youtu.be/2Gnpaa09Wsc

De snowboardleraar werd als eerst onder de sneeuwmassa vandaag gehaald. De Franse media meldt dat het gaat om een 59-jarige Fransman met veel ervaring. De andere slachtoffers zijn een 48-jarige man, zijn 15-jarige zoon zijn en 19 jaar oude stiefzoon. Allen zijn afkomstig uit Frankrijk.

Bron: ledauphine.com

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren