Onderzoek gestart naar skileraar na lawine ongeluk Zürs

Een 48-jarige cursist van een skischool werd op 6 februari 2015, tijdens het skiën van een zuid-helling buiten de piste in Zürs, door een lawine meegenomen. Daarbij hield de man uit Wenen aan zijn linker knie gescheurde kniebanden over. De man is naar de rechtbank gestapt en eist nu een schadevergoeding van €27.000,- van Skischule Lech.

De man is van mening dat de skileraar niet op de helling had mogen skiën in verband met de slechte sneeuwkwaliteit. De vertegenwoordiger van de skischool is niet bereid om de schadevergoeding te betalen. “Er kan de skileraar niks verweten worden,” aldus de vertegenwoordiger tijdens de recente onderhandelingen. De helling heeft een hellingshoek van 35 graden. Er was sprake van een lawinegevaar van 2 en 3 op de schaal van 5.

Onderzoek
De aanklager verwijt de skileraar verminking door nalatigheid en is een onderzoek gestart. De 55-jarige skileraar zegt voor de rechtbank dat hij het skiën van de helling niet als gevaarlijk heeft beoordeeld. Vooral omdat er door het sneeuwdek heen al gras te zien was.

Nog net de airbag kunnen gebruiken
De cursist heeft aangegeven dat een andere leerling de lawine veroorzaakt heeft. Op het moment dat de lawine hem trof kon hij nog net zijn airbag gebruiken. Doordat zijn linker skibinding niet opende heeft hij zijn knie verdraaid.

De 48-jarige man werd door de sneeuw bedolven en kon daardoor niet meer ademen. “Ik had het al opgegeven en dacht, het is voorbij,” aldus de man. Een andere skileraar kon de man uit de sneeuw bevrijden.

Of de skileraar verantwoordelijk gehouden wordt voor de verwondingen van zijn gast en of hij of de skischool de schadevergoeding van €27.000,- moet betalen is nog de vraag. Zodra we meer horen zullen we hierover berichten.

Bron: vol.at

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren