Sombere tijden voor de sneeuwsportindustrie

Een nieuw verschenen rapport laat zien dat de sneeuwsportindustrie over de hele wereld aan het afnemen is. Er zouden op korte termijn grote stappen moeten worden ondernomen.

Het rapport, the 2015 International Report on Snow & Mountain Tourism, komt van de Zwitserse adviseur Laurent Vanat. Hij bracht in de afgelopen 7 jaar een jaarlijks rapport uit waarin hij de data van verschillende bronnen vergelijkt. Eerder lied hij al weten dat het wintersporttoerisme in Noord-Amerika, Italië en Zwitserland in de afgelopen 5 jaar af aan het nemen is. Nu is ook in de grote Alpenlanden Oostenrijk en Frankrijk een duidelijke neerwaardse spiraal te zien over de afgelopen 5 jaar. Dit blijkt uit de laatste data afkomstig uit het seizoen van 2013/2014. Het rapport zegt dat Andorra, Oostenrijk en Zwitserland het vooral moeten hebben van hun buitenlandse bezoekers. Dat geldt ook voor Frankrijk en Italië maar daar groeit dat aantal niet. Ook wordt er gezegd dat de Alpen vooral baat hebben bij de komst van de Duitsers, Nederlanders, Engelse en Belgen, maar ook die bezoekers  laten de cijfers niet stijgen. Het hele plaatje ziet er niet goed uit.

Veel wintersportlanden zijn opzoek naar nieuwe markten zoals Azië. Er wordt echter beweerd dat deze nieuwe bezoekers niet in dusdanig grote getallen zullen komen om het verdwijnen van de Europeanen weer goed te maken.

De gevolgen van de situatie in de sneeuwsportindustrie treft de lokale gemeenschappen hard.

In Andora gaat het de goede kant op. Hier is na een jaren lange daling weer een kleine groei te zien.

Het rapport adviseert mensen om in hun thuisland op wintersportvakantie te gaan en het aanmoedig van jonge mensen en nieuwe skiërs en snowboarders kennis te laten maken met de sport.

Bron: PlanetSki

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en