Skileraar vestigt snelheidsrecord van 252,632 km/h

Als driejarige stond Simone Origone, zoon van een skileraar, voor het eerst op ski’s. Met 16 jaar behoorde hij tot het wedstrijdteam van zijn thuisplaats Aostatals, Italië. Zijn geld verdiende hij in de wintermaanden als skileraar, zomers als berggids en als lid van de helikopter-crew van de bergredding. Hij deed niks anders als zijn leeftijdsgenoten uit dezelfde regio. Zijn sportieve carrière, en daarmee zijn leven, begon in de winter van ’98/’99.

Simone OrigoneSamen met een vriend deed de toen 25-jarige skileraar aan trainingen mee op de hogesnelheidsafdaling in het Franse Les Arcs. Anders als bij het wedstrijdskiën gaat het bij het ‘Speed Skiing’ niet om het nemen van scherpe bochten en lastige sprongen maar puur en alleen om zo snel mogelijk recht naar benden te skiën. Zijn eerste poging eindigde met 240 km/h, nu heeft hij zijn record met 252,632 km/h wederom verbroken.

Hij verbrak zijn eigen record in het in deze discipline beroemde skigebied Vars/La Foret Blache in de Franse Alpen met 0,178 km/h. Het wereldrecord bij de vrouwen staat sinds 2006 op naam van de Zweedse Sanna Tidstrand met 242,590 km/h. Ter vergelijking, de maximum snelheid op de beroemde wereldbeker afdaling van Kitbühel ligt bij 140 km/h.

Origone droomt er al van om de 270 km/h te benaderen. Een snelheid die hij onder optimale omstandigheden denkt te kunnen halen.

Bron: RP-Online

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren