Skileraar vestigt snelheidsrecord van 252,632 km/h

Als driejarige stond Simone Origone, zoon van een skileraar, voor het eerst op ski’s. Met 16 jaar behoorde hij tot het wedstrijdteam van zijn thuisplaats Aostatals, Italië. Zijn geld verdiende hij in de wintermaanden als skileraar, zomers als berggids en als lid van de helikopter-crew van de bergredding. Hij deed niks anders als zijn leeftijdsgenoten uit dezelfde regio. Zijn sportieve carrière, en daarmee zijn leven, begon in de winter van ’98/’99.

Simone OrigoneSamen met een vriend deed de toen 25-jarige skileraar aan trainingen mee op de hogesnelheidsafdaling in het Franse Les Arcs. Anders als bij het wedstrijdskiën gaat het bij het ‘Speed Skiing’ niet om het nemen van scherpe bochten en lastige sprongen maar puur en alleen om zo snel mogelijk recht naar benden te skiën. Zijn eerste poging eindigde met 240 km/h, nu heeft hij zijn record met 252,632 km/h wederom verbroken.

Hij verbrak zijn eigen record in het in deze discipline beroemde skigebied Vars/La Foret Blache in de Franse Alpen met 0,178 km/h. Het wereldrecord bij de vrouwen staat sinds 2006 op naam van de Zweedse Sanna Tidstrand met 242,590 km/h. Ter vergelijking, de maximum snelheid op de beroemde wereldbeker afdaling van Kitbühel ligt bij 140 km/h.

Origone droomt er al van om de 270 km/h te benaderen. Een snelheid die hij onder optimale omstandigheden denkt te kunnen halen.

Bron: RP-Online

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en