Spectaculaire uitslag Oostenrijkse skilerarenkampioenschappen 2017

Afgelopen weekend stond in het Oostenrijkse Fierberbrunn alles in het teken van de Oostenrijkse skilerarenkampioenschappen 2017. De Österreichischen Skilehrer Demo-Meisterschaft 2017 vond plaats op de Doischberg. Daar streden tientallen skileraren om de titel op de reuzenslalom en bij het demonstratieskiën. De uitslag bij het demonstratieskiën voor dames lied iedereen versteld staan.

Spannende uitslag dames
Spannender had de finale van de Österreichischen Demo-Meisterschaften in Fieberbrunn niet kunnen zijn. Bij zeer lastige omstandigheden lag het damesteam uit St. Anton tijdens de vierde en alles beslissende afdaling slechts een paar punten voor op de titelverdediger uit Maria Alm.

In hun laatste afdaling konden de dames uit St. Anton nog iets inlopen wat zorgde voor een nog nooit eerder vertoonde gedeelde eerste plaats. Nog nooit eerder behaalde twee teams exact hetzelfde aantal punten. “Bij de beoordeling letten we in eerste instantie op de algemene indruk, maar ook op techniek, tempo, positionering, wissel en moeilijkheidsgraad van de demonstraties,” zegt jurylid Markus Kogler. Dat het spannend zou worden tussen beide teams stond vast, maar dat na vier afdalingen het aantal punten, dat gegeven wordt door een vijfkoppige jury, tot op een tiende gelijk zou zijn had niemand verwacht.

1ste Skischule St. Anton 114,2
1ste Skischule Maria Alm 114,2
3de Skischule CSA Obertaurn 111,8
4de Skischule Ischgl 110,6
5de Skischule Bögei Filzmoos 109,5
6de Skischule Fiss-Ladis 106,9

Uitslag heren
Niet minder spannend was de strijd tussen de herenteams. Na een vertraagde eerste afdaling wisten de lokale skileraren van de skischool Schischule S4 ook bij de drie daar op volgende afdalingen een goede score neer te zetten. Echter konden ze het sterke team uit Maria Alm niet voor blijven. Zij kunnen tevreden zijn met het verdedigen van hun titel. De derde plek bij de heren was voor de skischool Skischule St. Johan in Tirol.

1ste Skischule Maria Alm 115,6
2de Skischule S4 Fieberbrunn 114,9
3de Skischule St. Johann 112,4
4de Skischule Arlberg 111,6
5de Skischule Fiss-Ladis 109,8
6de Skischuel Silvretta Galtür 108,7

Reuzenslalom
Eerder die dag werd op de Doischberg in Fieberbrunn de reuzenslalomwedstrijd geskied. 120 Skileraren verschenen aan de start om te strijden om de titel Österreichischen Meister 2017. De overwinning was voor Katja Möser van skischool SS Schneeberg en Bernhard Haider van BSFZ Maria Alm/Hintermoos.

Oostenrijks grootste skilerarenfeest blijft!
Na een succesvolle eerste editie is besloten dat het grootse feest waar de skilerarenkampioenschappen afgelopen weekend mee zijn afgesloten jaarlijks terug zal keren. Het afsluitfeest voor Oostenrijkse skileraren zal jaarlijks terugkeren naar Fieberbrunn.

Heb jij samen met je collega’s dit jaar niet mee kunnen doen? Zodra de datum bekend is voor de skilerarenkampioenschappen van 2018 zullen wij daar over berichten.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren