Materiaal kinderskischool gaat in vlammen op

Vrijdagochtend kort na 10:00 uur klonk in het Oostenrijkse Agsdorf, in de gemeente Sankt Urban, de sirene. Het gebouw, dat eigendom is van voormalig wereldkampioen skiën en skischool eigenaar Erik Schinegger (68), stond in brand. Meer dan honderd brandweermannen en -vrouwen rukten uit om de vlammen te controleren.

Het gebouw werd onder andere gebruikt om de materialen van de plaatselijke kinderskischool op te slaan. Schinegger is eigenaar van de skischool Schischule Schinegger. Het neefje van de sksichooleigenaar sloeg kort na 10:00 uur alarm. “Ik zat net op kantoor aan mijn bureau toen ik plotseling een luide knal hoorde,” verteld Schinegger.

De 68-jarige haast zich samen met zijn buren en enkele familieleden naar het huis. Daar aangekomen kan hij alleen nog maar toezien hoe het gebouw in vlammen opging. “Omdat het seizoen hier ten einde loopt hadden we net alle materialen opgeborgen. Alle materialen en figuren die we gebruiken om de kinderen te leren skiën zijn nu weg,” zegt hij. De totale schade wordt geschat op €200.000,-. Hoe de brand heeft kunnen opstaan moet nog worden onderzocht.

Bron: oe24.at

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren