Stamgasten worden omgeschoold tot skileraar

Het skilerarenberoep is aan het veranderen. Vroeger waren het vooral lokale boeren en arbeiders die de gasten het skiën bijbrachten. Veel van hun hebben tegenwoordig grotere ondernemingen die ook operationeel zijn in de wintermaanden. Hierdoor is er een gebrek aan lokale skileraren aan het ontstaan. De directeur van de Zwitserse skischolenvereniging, Riet Campell, heeft daarom een nieuw concept uitgewerkt.

Campbell, van Swiss Snowsports, heeft het concept ‘van gast naar skileraar’ (Vom Gast zum Skilehrer) ontwikkeld. Het idee: stamgasten die alle skischool niveau’s hebben doorlopen motiveren voor het skilerarenberoep. “Zij zijn perfect geschikt,” aldus Campell. “Niet alleen omdat ze de pistes goed kennen en vaak een vakantiewoning hadden om te overnachten, maar ook omdat ze het seizoenswerk kunnen combineren met een opleiding,” voegt hij toe.

“Vaak wordt er een heel seizoen lesgegeven en komen ze daarna nog een paar weken per seizoen, tijdens de vakantieweken, terug. Door de intergratie in het dorpsleven zullen toeristen die al jarenlang naar hetzelfde gebied op vakantie gaan zich sterk met het dorp verbonden voelen en hun toekomstige vakanties ook daar houden.”

Skileraren moeten minimaal 17 jaar oud zijn. Daarnaast moeten ze minimaal de kinderskileraar-opleiding afgesloten hebben. Wie wil kan daarna nog de opleiding tot Aprirant, Instructor of Swiss Snow Pro volgen.

Lijkt jou dit een goede manier om te voorkomen dat er een tekort aan skileraren ontstaat?

Bron: solothurnerzeitung.ch
Foto: snowsports.ch

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Mobi Clothes

  Tegenwoordig is sport eigenlijk niet meer weg te denken in het leven van een mens. Bijna iedereen doet het en je groeit ermee op. Maar