Oostenrijks skilerarenkampioenschap 2016

Op zaterdag 12 maart 2016 vinden in Maria Alm/Natrun de Österreichischen en Salzburger Skilehrermeisterschaften 2016 plaats. Er wordt gestreden om de snelste tijd in de reuzenslalom en om de meeste synchroon geskiede afdaling tijdens de demonstratiewedstrijd.

Alle skileraren die dit seizoen aangemeld zijn geweest bij een Oostenrijkse skischool mogen zich inschrijven door een van de wedstrijden of beide.

Reuzenslalom
De reuzenslalom wordt geskied op de Natrun FIS Rennstrecke, piste nummer 23, bij de Hanseilift in Maria Alm. Er wordt gestreden in verschillende leeftijdsklasse voor zowel dames als heren. Skischolen die meedoen met minimaal vier skileraren, waarvan minimaal één dame en één heer uit de algemene klasse, strijden mee om de beste skischool te worden.

Meer informatie en het aanmeldformulier vindt je hier.

Demonstratie
De demonstratiewedstrijd wordt geskied bij de Natrun/Simallift in Maria Alm. Er worden door de skischolen twee afdalingen geskied. Tijdens de eerste afdaling moet de nadruk liggen op de skitechniek. De demonstratie moet minimaal twee ritmewissels bevatten. Er worden punten gegeven voor skitechniek, dynamiek/wissel, tempo, de stop en natuurlijk hoe synchroon er wordt geskied.

De tweede afdaling wordt geskied met het showelement als uitgangspunt. Er moet een zelf ontwikkelde formatie worden geskied. Het team dat de meest moeilijke show weet weg te geven wint. De jury zal beoordelen op het showelement, totaalplaatje, idee, creativiteit, techniek, stop en hoe synchroon de afdeling verliep.

De twee beste teams zullen tegen elkaar strijden tijdens de finale. De derde afdaling die dan wordt geskied mag niet gelijk zijn aan de eerste en tweede afdaling. Belangrijk tijdens de finale afdaling is het showelement. De winnende skischool ontvangt het prijzengeld van €800,-.

Meer informatie over de demonstratiewedstrijd en het aanmeldingsformulier vindt je hier.

Heb jij je samen met je collega’s al ingeschreven?

Foto: skischule.co.at

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren