Duitse skileraar overlijdt op skipiste

Gister krijgt een Duitse skileraar in het skigebied van Weißensee op de piste een hardstilstand. Een Nederlandse skileraar, en collega van het slachtoffer, ziet de skileraar over de rand van de piste heen vallen en reageert gelijk.

Rond de middag is de skileraar uit Duitsland op de FIS afdaling aan het skiën en krijgt daar een hartstilstand. Hierdoor verliest hij de controle over zijn ski’s en schiet over de rand van de piste heen. Naast de piste, in steil bebost gebied, blijft hij liggen.

Op dat moment bevindt een Nederlandse collega van het slachtoffer zich in de stoeltjeslift. Wanneer hij zijn collega over de rand ziet verdwijnen alarmeert hij direct de pisteredding. Zo snel als hij kan skiet hij naar zijn collega om hulp te bieden. Zijn poging om het slachtoffer te reanimeren blijkt helaas tevergeefs. Wanneer de arts en reddingshelikopter ter plaatse zijn lukt het ook hen niet het slachtoffer te reanimeren. Het levenloze lichaam van de Duitse skileraar is per politiehelikopter naar het dalstation van de Weißenseebahn gevlogen.

Onze gedachten gaan uit naar de collega’s en familieleden van het slachtoffer.

Bron: Kurier.at

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren