Bergführer komt om het leven door lawine

Afgelopen vrijdag wordt een Bergführer onder een Schneebrettlawine bedolven. Hij wordt snel gevonden, maar overleefd het niet.

Samen met een 71-jarige Bergführer uit Wenen starten drie Nederlandse wintersporters afgelopen vrijdag rond 11:00 uur een helikopter skidag op de Mehlsack in Dalaas, Oostenrijk. Rond 11:20 uur skiet de 71-jarige Bergführer zo’n 50 meter onder de top een onverspoorde helling in. Daarbij komt een lawine los waaronder de Bergführer wordt bedolven.

De Nederlanders beginnen direct met zoeken en kunnen hun gids uit circa 1,80 meter diepte bevrijden. Daarbij worden ze door een voorbij komende skigroep ondersteund. Direct wordt er met reanimeren begonnen, wat door de toegesnelde bergredding wordt voortgezet. Die poging blijkt helaas tevergeefs. De 71-jarige overlijdt ter plekke.

Bron: vol.at

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Mobi Clothes

  Tegenwoordig is sport eigenlijk niet meer weg te denken in het leven van een mens. Bijna iedereen doet het en je groeit ermee op. Maar