Bergführer komt om het leven door lawine

Afgelopen vrijdag wordt een Bergführer onder een Schneebrettlawine bedolven. Hij wordt snel gevonden, maar overleefd het niet.

Samen met een 71-jarige Bergführer uit Wenen starten drie Nederlandse wintersporters afgelopen vrijdag rond 11:00 uur een helikopter skidag op de Mehlsack in Dalaas, Oostenrijk. Rond 11:20 uur skiet de 71-jarige Bergführer zo’n 50 meter onder de top een onverspoorde helling in. Daarbij komt een lawine los waaronder de Bergführer wordt bedolven.

De Nederlanders beginnen direct met zoeken en kunnen hun gids uit circa 1,80 meter diepte bevrijden. Daarbij worden ze door een voorbij komende skigroep ondersteund. Direct wordt er met reanimeren begonnen, wat door de toegesnelde bergredding wordt voortgezet. Die poging blijkt helaas tevergeefs. De 71-jarige overlijdt ter plekke.

Bron: vol.at

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren