Sunkid viert 20ste verjaardag met 3.000ste lift

Het bedrijf Sunkid, de pionier op het gebied van lopendebandliften viert een bijzonder jubileum. Tijdens het twintigjarige bestaansjaar kan het bedrijf haar 3.000ste lopendebandlift installeren in het Franse Les Arcs voor de skischool ESF 1800.

Er zullen maar weinig skileraren zijn die niet bekend zijn met de materialen van Sunkid. Lopendebandliften, schuimfiguren, bogen, borden, pionnen, tube-banden, slee’s, carrousels en ga zo maar door. De kans dat jouw skischool iets van Sunkid gebruikt tijdens de skilessen is groot.

In 1996 werd het bedrijf opgericht en werd de eerste mobiele lopendebandlift ontwikkeld voor personenvervoer in een skigebied. Sunkid richte zich op liftmaatschappijen en skischolen, en werd door de focus op kwaliteit en betrouwbaarheid in enkele jaren een groot succes.

Waar eerst werd uitgegaan van een maximaal haalbare langt van 12 meter voor een lopendeband voor personenvervoer ontwikkeld Sunkid nu lopendebanden tot 400 meter.

Twintig jaar na de oprichting van het bedrijf zijn de lopendebandliften te vinden in meer dan 60 verschillende landen. Sunkid kan zich marktleider noemen op het gebied van personenlopendebandliften. De 3.000ste lift werd door Sunkid sleutel klaar afgeleverd aan de directeur van ESF 1800, Guillaume Villibord. Zou je alle 3.000 liften die Sunkid geïnstalleerd heeft achter elkaar leggen dan zou je op een totale lengte komen 156.000 meter.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren