Sunkid viert 20ste verjaardag met 3.000ste lift

Het bedrijf Sunkid, de pionier op het gebied van lopendebandliften viert een bijzonder jubileum. Tijdens het twintigjarige bestaansjaar kan het bedrijf haar 3.000ste lopendebandlift installeren in het Franse Les Arcs voor de skischool ESF 1800.

Er zullen maar weinig skileraren zijn die niet bekend zijn met de materialen van Sunkid. Lopendebandliften, schuimfiguren, bogen, borden, pionnen, tube-banden, slee’s, carrousels en ga zo maar door. De kans dat jouw skischool iets van Sunkid gebruikt tijdens de skilessen is groot.

In 1996 werd het bedrijf opgericht en werd de eerste mobiele lopendebandlift ontwikkeld voor personenvervoer in een skigebied. Sunkid richte zich op liftmaatschappijen en skischolen, en werd door de focus op kwaliteit en betrouwbaarheid in enkele jaren een groot succes.

Waar eerst werd uitgegaan van een maximaal haalbare langt van 12 meter voor een lopendeband voor personenvervoer ontwikkeld Sunkid nu lopendebanden tot 400 meter.

Twintig jaar na de oprichting van het bedrijf zijn de lopendebandliften te vinden in meer dan 60 verschillende landen. Sunkid kan zich marktleider noemen op het gebied van personenlopendebandliften. De 3.000ste lift werd door Sunkid sleutel klaar afgeleverd aan de directeur van ESF 1800, Guillaume Villibord. Zou je alle 3.000 liften die Sunkid geïnstalleerd heeft achter elkaar leggen dan zou je op een totale lengte komen 156.000 meter.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en