Skileraren met diabetes type 1 gezocht

Op het eerste gezicht een bijzondere oproep. Maar eigenlijk is de vraag vrij logisch. De organisatie diabetes-kids.de zoekt skileraren voor hun deelnemers die allemaal diabetes type 1 hebben.

Van 19 tot 24 maart 2017 reist de Duitse organisatie af naar het op 2315 meter hoogte gelegen Berghotel Rudolfshütte in Salzburg, Oostenrijk. Uitgenodigd zijn alle kinderen, met hun ouders, en volwassenen met diabetes type 1. Omdat de reis buiten de Duitse schoolvakanties valt reist er een Kinderdiabetologe mee. Daardoor zouden ouders zonder problemen hun kind van school moeten kunnen houden voor deze bijzondere reis.

Er zullen 200 volwassenen en kinderen meegaan met de reis. Omdat het overgrote deel van de reizigers diabetes type 1 heeft is het noodzakelijk dat de skileraren weten om te gaan met deze ziekte. Diabetes-kids.de zoekt daarom voor de reis 10 skileraren die zelf diabetes hebben of leraren die hier mee weten om te gaan. Het hotel op basis van volpension en de skipas worden door sponsoren bekostigd. Overige kosten zijn voor de skileraren zijn.

Meer informatie vindt je hier.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren