Vorarlberger Staatliche snowboardleraren mogen zelfstandig

Het merendeel van de Staatliche Snowboardleraren in het Oostenrijkse Vorarlberg had er al lang geen vertrouwen meer in, maar nu is het dan toch zover. Vanaf het seizoen 2016/2017 mogen zij als zelfstandig ondernemer hun snowboardlessen aanbieden.

Niet alleen de opleiding tot Staatliche snowboardleraar en Snowboardführer is in de wet opgenomen maar, ook de mogelijkheid om met dit opleidingsniveau als gelicenseerd snowboardleraar te werken of een snowboardschool op te zetten.

De wettelijke veranderingen voor de ski- en snowboardscholenbranche zijn op 12 mei 2016 in werking getreden. Met grote persoonlijke en financiële gevolgen hebben enkele Staatliche snowboardleraren uit de Vorarlberg zich jarenlang bezig gehouden met deze wetswijziging. Een van de leraren, Andreas Margotti, heeft zelfs een klacht ingediend bij het Grondwettelijk Hof, helaas zonder resultaat.

Dat het nu na jaren toch gelukt is deze wijziging door te voeren heeft vermoedelijk te maken met personeelswijzigingen binnen het Vorarlberger Verband en het Sportreferat.

Vanaf komend seizoen is er in de Vorarlberg dus spraken van een situatie waarin Staatlich opgeleiden snowboardleraren en Snowboardführer hun geleerde beroep zelfstandig kunnen uitoefenen.

Naast Tirol en Wenen is Vorarlberg nu de derde Oostenrijkse deelstaat waar een snowboardleraar zijn beroep als ZZP-er mag uitoefenen. Salzburg staat alleen het gidsen buiten de piste door zelfstandige snowboardleraren toe.

Bron: IGSSO

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren