Vorarlberger Staatliche snowboardleraren mogen zelfstandig

Het merendeel van de Staatliche Snowboardleraren in het Oostenrijkse Vorarlberg had er al lang geen vertrouwen meer in, maar nu is het dan toch zover. Vanaf het seizoen 2016/2017 mogen zij als zelfstandig ondernemer hun snowboardlessen aanbieden.

Niet alleen de opleiding tot Staatliche snowboardleraar en Snowboardführer is in de wet opgenomen maar, ook de mogelijkheid om met dit opleidingsniveau als gelicenseerd snowboardleraar te werken of een snowboardschool op te zetten.

De wettelijke veranderingen voor de ski- en snowboardscholenbranche zijn op 12 mei 2016 in werking getreden. Met grote persoonlijke en financiële gevolgen hebben enkele Staatliche snowboardleraren uit de Vorarlberg zich jarenlang bezig gehouden met deze wetswijziging. Een van de leraren, Andreas Margotti, heeft zelfs een klacht ingediend bij het Grondwettelijk Hof, helaas zonder resultaat.

Dat het nu na jaren toch gelukt is deze wijziging door te voeren heeft vermoedelijk te maken met personeelswijzigingen binnen het Vorarlberger Verband en het Sportreferat.

Vanaf komend seizoen is er in de Vorarlberg dus spraken van een situatie waarin Staatlich opgeleiden snowboardleraren en Snowboardführer hun geleerde beroep zelfstandig kunnen uitoefenen.

Naast Tirol en Wenen is Vorarlberg nu de derde Oostenrijkse deelstaat waar een snowboardleraar zijn beroep als ZZP-er mag uitoefenen. Salzburg staat alleen het gidsen buiten de piste door zelfstandige snowboardleraren toe.

Bron: IGSSO

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het