Wandelen in plaats van skiles bij gebrek aan sneeuw

In veel skigebieden wordt er nog steeds vol verwachting naar het weerbericht gekeken in de hoop dat het winterse weer zich gaat laten zien. Vooral de lager gelegen gebieden wachten in spanning af en bereiden zich zelfs al voor op een sneeuwarme start van het seizoen.

In het in Zwitserland gelegen skigebied Klewenalp-Stöckhutte (755 – 2.001 m.) houden ze er rekening mee dat het de komende periode waarschijnlijk niet zal gaan sneeuwen. Er is een milde herfsttemperatuur voorspeld en op dit moment is skiën niet mogelijk.

Iets positiever zijn ze in het skigebied Sörenberg dat ook in midden Zwitserland gelegen is. Omdat de pistes daar van november tot januari in de schaduw liggen ligt er een dun laagje sneeuw. Maar ook dat is nog niet voldoende om de in totaal 17 liften en 53 kilometer piste te kunnen openen. Voor de kerstvakantie zullen er één of twee liften worden geopend om een rodelbaan en een oefenweide tot stand te brengen. Dat is mogelijk dankzij de kunstsneeuw die geproduceerd is.

Groot deel van de inkomsten tijdens de kerstvakantie
De inkomsten voor een skischool en het skigebied tijdens de kerst en nieuwjaarsperiode zijn van groot belang. Een groot deel van de inkomsten in het wintersportseizoen moeten komen van die periode. De lager gelegen gebieden hopen de schade te beperken door de liften open te doen en te laten dienen als uitkijkpunt. Mensen die op vakantie zijn kunnen naar buiten en genieten van het heerlijke weer. Ook skischolen proberen hun leraren efficiënt in te zetten.

Een nieuwe rol voor de skileraren
De skischolen zijn in de zomermodus. In plaats van skitochten worden er wandeltochten aangeboden aan de toeristen. De vuurplaatsen worden weer voorzien van hout zodat de gasten onderweg kunnen opwarmen tijdens een barbecue. Voor kinderen worden er knutsel- en spelletjes middagen georganiseerd.

Skiën dankzij de kunstsneeuw
Gelukkig zijn er heel wat gebieden die het overgrote deel van hun liften en pistes wel kunnen openen. Vooral de hogergelegen gebieden hebben op dit moment niet te klagen. Hun gasten skiën op goed geprepareerde kunstsneeuwpistes onder het genot van een heerlijk zonnetje. Dat de pistes zo goed zijn heeft te maken met de hoeveelheid kunstsneeuw die geproduceerd is in de afgelopen weken. Het is lang genoeg koud geweest voor een goede basis. Schrik dus niet van de groene bergen, de pistes zijn op veel plaatsen fantastisch.

Flachau, Oostenrijk

Door de milde temperatuur die voorspeld is zal de kerstvakantie een aangename periode worden om op de piste te staan. Met een beetje geluk krijgen we de komende dagen nog een paar centimeter sneeuw en kunnen we de vakantie met een wit landschap beginnen.

Hoe liggen de pistes er in jouw skigebied op dit moment bij?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Snowboardleraar in IJsland

  Gastblogger Vincent Drost van VT Adventures en Iceland Snowsports begon zijn carrière als snowboardleraar in de Zwitserse Alpen. Naast het lesgeven als docent economie, reisde