Dit kunnen we van de tweede krokusweek verwachten

De eerste week van de krokusvakantie hebben we achter de rug. Vandaag staan er weer tal van Nederlandse wintersporters voor de eerste keer dit jaar op de ski’s. Een groot deel van onze gasten zal deze week bestaan uit kinderen. Het wordt een drukke week met hoogstwaarschijnlijk een paar sneeuwdagen.

Afgelopen week was een wisselvallige week met over het algemeen aangename temperaturen. Als we terugkijken dan hebben de wintersporters die afgelopen week op vakantie waren niet te klagen gehad. Ook wat betreft de drukte viel het mee. Doordat de krokus- en carnavalsvakantie dit jaar verspreid zijn over drie verschillende weken bleven de wachttijden voor de skiliften beperkt.

Deze week heeft het Noorden van Nederland schoolvakantie. Ouders met kinderen brengen een bezoek aan de wintersportgebieden in onder andere Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Voor de skischolen daar zal dit de laatste drukke week worden van het seizoen. Daarna is het aftellen naar de paasvakantie die niet lang op zich zal laten wachten.

Deze week kunnen we sneeuw verwachten. Met name in het midden van de week wordt er sneeuw voorspeld. Aan het begin van de week ligt de sneeuwvalgrens voor de lager gelegen skigebieden misschien net te laag en zou het daar kunnen gaan regenen. Aan het einde van de week zou de zon dan weer tevoorschijn moeten komen. Mocht je het geluk hebben dat je aan het einde van de week nog een dag vrij bent, voor je weer naar huis gaat, dan kun je zoals het er nu uitziet genieten van goede piste condities. Zoals we weten is er niets zo veranderlijk als het weer in de bergen en zullen we het pas echt weten als het zover is.

Het seizoen zal voor veel skileraren die alleen tijdens de vakantieperiodes lesgegeven na deze week voorbij zijn. Ook voor veel seizoensleraren zal dit de laatste week zijn. De drie weken volgend op deze week zullen een stuk rustiger worden. De week daarop zullen de leraren die achterblijven in de skigebieden nog een paar drukkere dagen kunnen verwachten. De paasvakantie geeft enkele wintersporters dan de mogelijkheid om aan het einde van het seizoen van de laatste sneeuw te kunnen genieten.

Is deze week voor jou de laatste week van het seizoen?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het