Skileraar uit lawine gered door eigen leerlingen

Wanneer afgelopen zondag een skileraar in het Zugpitze skigebied onderweg is met zes leerlingen worden ze door een lawine verrast. Drie van hen worden bedolven onder de sneeuwmassa, waaronder de skileraar zelf.

De groep nam deel aan een off-piste training. Volgens de politie waren de mannen buiten de piste, aan de noordkant van de Wetterwandeckbahn onderweg, toen de tachtig meter brede lawine los kwam. Drie van de mannen werden dertig meter meegesleurd. De 39-jarige skileraar en twee van zijn leerlingen, 20 en 22 jaar oud, worden tussen de 20 en 80 centimeter diep bedolven.

De overige deelnemers, vier mannen tussen de 18 en 22 jaar, konden hun vrienden en de skileraar, met gebruik van hun lawine uitrusting en ondersteuning van de reddingsdienst, binnen korte tijd onder de sneeuw vandaan bevrijden. Een van de slachtoffers had op dat moment moeite met ademhalen.

De mannen die onder de lawine terecht waren gekomen zijn per helikopter naar de kliniek in Garmisch-Partenkirchen en het Unfallkrankenhaus Murnau gevlogen. De overige deelnemers werden door de bergredding opgevangen. Over hoe de lawine heeft kunnen ontstaan is nog niks bekend.

Deze skileraar mag zijn gasten in ieder geval bijzonder dankbaar zijn voor hun goede handelen.

Bron: sueddeutsche.de

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren