Wordt de Paasvakantie de nieuwe Kerstvakantie?

Na drie sneeuwarme seizoensopeningen op rij in de Alpen en grote hoeveelheden sneeuw begin maart beginnen we ons af te vragen of Pasen de nieuwe Kerst wordt als het gaat om de wintersportvakantie?

Pasen valt laat dit jaar. Is midden april te laat voor wintersporters om nog op wintersportvakantie te gaan? Zeker niet. Steeds vaker reizen snowboard- en skileraren met Pasen nog naar de Alpenlanden om daar nog een laatste week snowboard- of skiles te geven.

De voordelen van skiën laat in het seizoen
Laat in het seizoen skiën heeft veel voordelen. Het blijft lang licht, de zon is lekker warm, de sneeuw is zacht en vergevingsgezind en de dag afsluiten met een koud biertje in de zon is ook geen straf.

Tijdens de kerstvakantie zijn de pistes vaak overvol. Met Pasen zien we een heel ander beeld. Geen wachttijden bij de liften en op de pistes is ruimte genoeg.

Er valt op dit moment veel sneeuw
Na een sneeuwarm seizoen zien we overal in de Alpen op dit moment grote hoeveelheden sneeuw vallen. De sneeuwgrens licht vrij hoog, maar boven op de berg kan uitstekend geskied worden. Het lijkt er zelfs op dat we kort kunnen gaan genieten van verse sneeuw naast de piste.

Reisbureau’s
Ook reisorganisaties zien een patroon ontstaan. Ondanks dat veel mensen vasthouden aan de traditie om in december te gaan skiën lijken steeds meer wintersporters geïnteresseerd te zijn in een wintersportvakantie laat in het seizoen. Zeker nu er veel sneeuw valt neemt het aantal aanvragen bij de reisbureau’s toe.

Als reactie hierop bieden reisorganisaties speciale korte vakanties aan tijdens de paasvakantie naar de hogere gelegen skigebieden zoals bijvoorbeeld Tignes en Val d’Isère in Frankrijk.

Blijf jij tot Pasen in het buitenland om daar snowboard- of skilessen te geven?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren