Grote vraag naar skileraren in de buitensportbranche

Op dit moment staan de snowboard- en skilessen in de Alpen in het teken van natte sneeuw en regen. In de hoger gelegen skigebieden hebben de sneeuwsportleraren geluk en zal er deze dagen heel wat sneeuw bijkomen. De winter lijkt nog niet voorbij te zijn, maar we moeten wel gaan denken over hoe we de zomer door gaan komen. Gelukkig is de vraag naar snowboard- en skileraren in de buitensportbranche heel groot.

Ruim vier maanden per jaar werken we in de bergen als snowboard- of skileraar. Dat willen we het lieft nog jaren blijven doen. Veel sneeuwsportleraren moeten na één of twee jaar helaas hun beroep als snowboard- of skileraar beëindigen omdat ze een vaste baan in Nederland hebben gevonden waarbij ze er tijdens de winter niet even vier maanden tussenuit kunnen.

Buitensport
De buitensportbranche in Nederland is een stuk levendiger dan gedacht wordt. We hebben niet de bergen zoals je die in Frankrijk, Zwitserland, Italië en Oostenrijk vindt, maar dat houdt ons niet tegen om ook in eigen land bijvoorbeeld te gaan mountainbiken of te klimmen.

Waar gesport wordt zijn instructeurs nodig. Mountainbike trainingen, klimcursussen, obstakel trainingen, kanotochten en teambuildingsactiviteiten worden door particulieren, scholen en bedrijven vooral in de zomer geboekt. De Nederlandse buitensportbedrijven zijn daarom in de zomermaanden hard opzoek naar enthousiaste instructeurs met een sport achtergrond en bij voorkeur met ervaring in het begeleiden van groepen. En laten dat nou precies twee vaardigheden zijn die iedere sneeuwsportleraar na een seizoen in de bergen heeft opgedaan.

Outdoor Valley
We spraken met Sander Maris van buitensportcentrum Outdoor Valley, gelegen onder de rook van Rotterdam in het natuurgebied Hoge Bergse Bos. “Van april tot en met september is het bij ons hoogseizoen. Op onze drukste dagen hebben we tot wel 40 instructeurs tegelijk nodig. Tijdens grote evenementen komen daar nog eens ruim 150 vrijwilligers bij,” aldus Maris. “Tijdens de winter werken veel van onze instructeurs als snowboard- of skileraar in Oostenrijk. Velen van hen komen straks weer terug om de zomer bij ons door te brengen. Ondanks dat zijn we op dit moment hard opzoek naar instructeurs die ons team de komende maanden willen versterken. Onze vacature staat nu online,” voegde hij toe.

De perfecte combinatie
Voor sneeuwsportleraren die van hun werk in de winter meer willen maken dan een eenmalige ervaring is een baan in de buitensportbranche de uitkomst. Het zomerseizoen begint in april en loopt door tot oktober. Ook de buitensportorganisatie in landen als Frankrijk en Oostenrijk zijn in deze periode opzoek naar instructeurs. Weet je nog niet wat je deze zomer wilt gaan doen, maar weet je wel dat je volgende winter weer de sneeuw in wilt als snowboard- of skileraren? Heb je een sport gerelateerde opleiding gevolgd of heb je veel affiniteit met de buitensport dan weet je dus wat je te doen staat!

Maak jij al de combinatie tussen je werk als sneeuwsportleraar in de winter en het werk als buitensportinstructeur in de zomer?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren