World Snow Day 2015 bekendgemaakt

De vierde editie van de World Snow Day, georganiseerd door de International Ski Federation (FIS), staat gepland op 18 Januari 2015. Het doel is meer mensen, in het bijzonder kinderen, enthousiast te maken voor de sneeuwsport.

De derde editie van de World Snow Day werd georganiseerd op 19 Januari 2014. Voor deze editie zijn er 610 evenementen in 35 verschillende landen georganiseerd, hieraan deden meer dan 500.000 mensen mee.

“De interesse in de World Snow Day groeit in een rap tempo. De eerste editie had 215 evenementen, de tweede editie 435 en nu zitten we op een verbazingwekkende 610 evenementen,” zei de FIS president, Dian Franco Kasper voorafgaand aan het evenement van dit jaar.

“De toewijding en creativiteit van de locatie organisaties zijn fenomenaal en onze welgemeende felicitaties gaan naar hun allemaal. We hopen dat de kinderen en families onderdeel willen uitmaken van deze veelbelovende dag welke zij voor jaren zullen herinneren,” voegde hij toe.

World Snow Day
World Snow Day is de tweede fase van de ‘Bring Children to the Snow’ campagne. De eerste fase van de campagne, genaamd SnowKidz, werd geïntroduceerd in 2009. Het SnowKidz project stimuleert FIS leden, nationale ski organisaties, om de sneeuwsport in hun land te promoten. Ondertussen gaat World Snow Day verder dan de nationale ski organisaties die de sneeuw sport promoten in hun landen. Ze willen kinderen met een leeftijd van 4 tot 14 jaar aanmoedigen om alles rondom sneeuw te vieren tegelijkertijd, overal in de wereld. In het kort is World Snow Day de grootste sneeuw dag van het jaar. De bedoeling is dat World Snow Day een jaarlijks terugkerend evenement wordt voor nog vele jaren.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren