Stok voor het bovenlichaam

De kerstvakantie is begonnen! Dat vinden we een mooi moment om onze eerste ski-oefening met jullie te delen. Vanaf nu zal er wekelijks een nieuwe oefening online verschijnen. Veel plezier vandaag!

De oefening ‘stok voor het bovenlichaam’ kan worden toegepast bij alle soorten niveau’s. De oefening is voor gasten eenvoudig te leren en heeft verschillende toepassingen.

Oefening: Stok voor het bovenlichaam
Doel: Stabiliseren van het bovenlichaam
Niveau: Van beginner tot gevorderd
Piste: Afhankelijk van het niveau van de skiër

Oefening:
De skiër neemt één, of beide stokken samen, in beide handen. Terwijl de skiër zijn bochten maakt, of bij een beginnende skiërs recht naar beneden glijdt, houd hij de stok voor zijn bovenlichaam. Door de stok richting dal te laten wijzen zal het bovenlichaam zich stabiliseren en wordt rotatie voorkomen.

Blizzard advertentie

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het