10 dingen die een kinderskileraar altijd bij zich heeft

Wanneer je op zondagochtend weer tien kleine kleuters in je schoot geworpen krijgt, krijg je daar een behoorlijke hoeveelheid verantwoordelijkheid bij. De komende vijf dagen zijn de kinderen overdag aan jou overgeleverd. Ga niet onvoorbereid op pad en zorg dat je in ieder geval deze tien dingen bij je hebt.

1. Zonnebrandcrème
Vraag ‘s ochtends bij de ouders na of de kinderen zijn ingesmeerd. Ook op een bewolkte dag is de kracht van de zon door de hoogte en het reflecteren van de sneeuw groot. Om de kinderen na de lunch allemaal nog een keer in te smeren heb je altijd een tubetje zonnebrandcrème bij je van minimaal factor 30.

2. Eerstehulptasje
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoopt de inhoud ervan nooit te hoeven gebruiken, maar je mag nooit zonder een eerstehulptasje op pad gaan.

3. Extra handschoenen
Nadat je met je kinderen ‘s middags geluncht hebt kleed je ze weer aan. Dan blijkt er een handschoen spoorloos verdwenen te zijn. De kans is groot dat deze per ongeluk door een kind uit een andere groep is meegenomen. Niks aan de hand want je hebt altijd een paar extra kinderhandschoenen bij je.

4. Extra sjaal
In de middag verdwijnt de zon achter de wolken en schiet de gevoelstemperatuur een paar graden naar beneden. In de lift krijgt een van de kinderen het erg koud. Je geeft hem de extra sjaal die je in je rugzak hebt gestopt zodat je gewoon verder kunt met je les.

5. Extra skibril
Een van de kinderen geeft aan niks te kunnen zien door zijn skibril. Ook niet zo gek want deze zit na zijn val van zojuist helemaal vol met sneeuw. Gelukkig kun je uit je rugzak een reservebril halen en die omwisselen met zijn bril.

6. Zakdoekjes
Wanneer je in de gondel naar een van je kinderen kijkt zie je dat er een snottebel sierlijk hooggehouden wordt net onder de neus van het kind. Gelukkig maak je daar snel een einde aan met de zakdoekjes die je meegenomen hebt.

7. Gummibeertjes
Een echte kinderskileraar kan niet zonder. Na de lunch, in de gondel en aan het eind van de les heb je voor alle kinderen een gummibeertje omdat ze zo goed hun best hebben gedaan.

8. Boekje
Kleine kinderen worden moe. Daarom wil je wanneer je een hele dag les hebt af en toe een korte pauze inlassen. Om de kinderen goed te laten rusten zet je ze op een kleedje en lees je een gezellig verhaaltje voor uit het boekje dat je meegenomen hebt.

9. Blokje wax
Het heeft de hele avond gesneeuwd en nadat je dan eindelijk bij alle kinderen de sneeuw onder de schoenen vandaan hebt gehaald om de ski’s aan te trekken blijkt dat ze helemaal niet glijden. De sneeuw blijft plakken onder de kleine ski’s die al veel te lang niet gewaxt zijn. Met het kleine blokje wax dat je uit je tas haalt wrijf je de skietjes in zodat ze voor even weer glijden.

10. Geduld
Het is niet iets dat je in je tas kunt stoppen, maar het is misschien wel het allerbelangrijkste wat je mee wilt nemen naar je les als kinderskileraar. Nadat je al tien keer hebt uitgelegd dat ze achter elkaar in een rijtje moeten blijven skiën schiet er toch iedere keer weer een kind tussen de rij uit. Geduldig leg je nog een keer uit hoe ze in de rij moeten blijven en ski je gezellig verder.

Deuter
Al deze spullen kun je niet in je jaszakken stoppen, hiervoor wil je een goede skirugzak meenemen. De Freeride 26 van Deuter is hier uiterst geschikt voor. Door het comfortabele draagsysteem zit de tas ook wanneer deze vol beladen is aangenaam op je rug. De rugzak is speciaal ontwikkeld voor het skiën en gemaakt voor zeer robuuste materialen. Aan de rugzak kun je een paar (kinder)ski’s hangen. Ideaal voor als er een stuk gelopen moet worden, bijvoorbeeld naar het restaurant.

Zodra je les is afgelopen hoeft je de rugzak niet aan de kapstok te hangen. Je wisselt de spullen voor je kinderles om met je lawine schep en sonde en stopt er wat te eten bij. Nu ben je klaar om na je les nog even de diepe sneeuw in te duiken.

Wat heb jij altijd bij je tijdens je kinderskiles?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren