Lange wachttijden bij de lift vermijden, de leraren handleiding

Veel skigebieden bieden speciale ingangen voor de skiliften voor skileraren en hun gasten zodat ze sneller naar boven kunnen. Vooral wanneer de rijen tijdens de vakanties lang zijn scheelt het soms wel de helft van de tijd. Een mooie bonus voor de gasten. Maar we hoeven niet alleen te vertrouwen op de speciale doorgangen. Met wat handigheidjes loods je eenvoudig je gasten door de drukte heen zodat ze hun les maximaal kunnen benutten.

Plan
Zorg dat je ‘s ochtends je route plant. Veel skigebieden kennen knooppunten die vooral rond een bepaalde tijd vol lopen. Juist op die momenten wil je ergens anders zijn om niet achteraan de rij te hoeven aansluiten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de lift naast het restaurant, daar wil je na lunchtijd niet zijn.

Vroeg beginnen
Heb je terugkerende gasten dan doe je er verstandig aan af te spreken zo vroeg mogelijk met je les te starten. Rond 10:00 uur wordt het vaak drukker op de pistes, tussen 9:00 en 10:00 uur hebben jullie het rijk dus voor je alleen.

Timing
Laat lunchen voorkomt een hoop wachten bij de liften. Vroeg in de middag even stoppen voor een kop koffie geeft je de mogelijkheid om tot na lunchtijd door te skiën. Wanneer iedereen van de piste af is om te eten ga je gewoon verder met je les. Zodra iedereen klaar is met lunchen ga jij het restaurant in.

Let goed op
Het klinkt misschien logisch, maar houd goed je ogen open tijdens je les. Soms kun je de rij van een lift al van een afstand zien. Zie je een lange rij dan kun je een andere route kiezen, zie je een korte rij dan weet je waar je heen moet.

Als laatste op de piste
Skiën aan het einde van de dag kan wat eenzaam zijn omdat de meeste mensen al richting hun hotel of de après-ski zijn geskied. Het is echter de perfecte tijd om extra pistekilometers te kunnen maken omdat er bijna geen wachttijden meer zijn bij de liften. Heb je de mogelijkheid om de les aan het eind van de dag te plaatsen, doe dat dan.

Welke tips heb jij voor het vermijden van lange liftrijen?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Word nu lid!

Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

Word lidRegistreer als leraar

Most Popular

Social Media

Related Posts

Zell am See in het zonnetje

Door vele websites worden skigebieden gepromoot of in het zonnetje gezet vanuit een toeristisch oogpunt: ‘hier moet je heen voor de beste hotels’ of ‘dit

De geschiedenis van het snowboarden

Deze week de geschiedenis van het snowboarden. Een rijke geschiedenis met veel interessante ontwikkelingen. Van een stuk hout met teugels tot de grootste wedstrijden op