Het belang van goede skisokken

Je voeten krijgen het tijdens het skiën zwaar te verduren. Er is niks zo vervelend als dat je tijdens het geven van skiles last krijgt van koude of vermoeide voeten. Hierdoor verlies je het plezier van de sport en de controle over je ski’s. Zorg dus goed voor je voeten door goede skisokken te dragen.

Je skischoenen staan de hele dag in contact met de sneeuw en koelen daardoor snel af. Om koude voeten te voorkomen is het essentieel dat je de doorbloeding van je voeten ondersteunt. Iedere beweging die je ski’s maken wordt aangestuurd vanuit je voeten. Niet zo gek dat je voeten aan het einde van de dag vermoeit raken. Een goede skisok ondersteunt de doorbloeding van je voeten waardoor je voeten meer voedingstoffen krijgen. Het resultaat is minder snel koude en vermoeide voeten.

X-Socks
Als het om sportsokken gaat is het merk X-Socks toonaangevend te noemen. Het merk heeft enkele zeer professionele producten op de markt gebracht die perfect aansluiten op de wensen van een sneeuwsportleraar.x-socks-logo

Comfortabel
In het hoogseizoen is het niet ongebruikelijk dat je zo’n acht uur op je skischoenen onderweg bent. De sokken van X-Socks bieden een geoptimaliseerde compressie wat de bloedscirculatie van de onderbenen effectief ondersteunt. De vochtige, warme lucht wordt via het zogeheten Traverse AirFlow Channel System en het Airconditioning Channel afgevoerd. Hiermee worden onaangename geurtjes en blaren voorkomen. Beschermzones op de tenen, scheenbenen en hielen voorzien in een optimale drukverdeling.

Door het aanbrengen van dunne gleuven in de skisok, zogeheten Air Guide’s, ontstaat er een dun laagje lucht tussen de skischoen en de huid. Dit zorgt voor een voortdurende verspreiding van frisse lucht. Het resultaat is dat je voeten beter geventileerd worden. De kans op blaren en irritatie verkleint hierdoor.

Voorkom koude voeten
Doordat je skischoenen de hele dag in contact staan met de sneeuw koelen deze snel af. Het gevolg is dat je last krijgt van koude voeten. De oplossing zit ‘m niet in dikke skisokken, maar in skisokken die de bloedsomloop ondersteunen. Door het aanbrengen van compressie zones worden de bloedvaten ondersteunt. Hierdoor wordt de bloedsomloop in je voeten gestimuleerd wat koude voeten voorkomt.

X-Socks, Ski

Meer energie
Weken achter elkaar sta je op je ski’s. Je voeten sturen via je skischoenen je ski’s aan. Een slechte doorbloeding van je onderbeen zorgt voor een verminderde toevoer van voedingsstoffen voor je spieren, met vermoeide voeten als resultaat. Bij een goede skisok ontlast de ondersteuning van de aderen het hart en de bloedvaten en verbeterd de toevoer van bloed en voedingstoffen. Doordat het bloed sneller terugstroomt naar het hart worden de spieren sneller voorzien van zuurstof en dus meer energie.

Wel eens opgemerkt dat na een dag skiles geven je benen beginnen te trillen? Dit komt doordat de spieractiviteit tijdens het skiën hoogfrequente, eerst onmerkbare, vibraties opwekt. Raken de spieren vermoeid, dan neemt de frequentie van de trillingen af. Het trillen van de vermoeide spier wordt dan voelbaar door het verlies aan kracht. De compressie in een goede skisok stabiliseert de spieren vanaf begin af aan. Hierdoor wordt waardevolle energie gespaard.

De waarde van skisokken wordt vaak onderschat. Zoals je kunt lezen hebben skisokken meerdere belangrijke functies die het plezier van het skiën ten goede komen. Gooi die oude skisokken, die jaren geleden al hun pasvorm verloren hebben, dus snel weg en schaf een paar nieuwe aan.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren