Hoe goed ben jij verzekerd tijdens je werk in het buitenland?

Ski- of snowboardles geven in het buitenland is een mooie ervaring. Het zou zonde zijn als je aan je tijd in de bergen een nare bijsmaak overhoud omdat je na een ongeluk met hoge kosten achterblijft. Het is daarom nu de hoogste tijd goed na te denken over je verzekering.

Het overkwam Stephanie tijdens haar skiles. Nadat ze van achter was aangeskied en de dader er vandoor was gegaan moest ze uiteindelijk zelf voor de kosten opdraaien. Ze deelde haar verhaal met ons in het artikel: Ben jij wel goed verzekerd als skileraar? En Mirna raakte in een wirwar van rekeningen verstrengeld nadat ze een ongeluk kreeg in haar vrije tijd. Ook haar verhaal hebben we gepubliceerd in het artikel: Heb jij al nagedacht over je verzekering?

Reisverzekering
Veel sneeuwsportleraren die voor langere tijd in het buitenland gaan werken sluiten een doorlopende reisverzekering af. Je bent als sneeuwsportleraar niet op reis, maar aan het werk in het buitenland. Om die reden zal een verzekeraar nooit tot uitkeren overgaan.

Geen Nederlandse basiszorgverzekering
Het hebben van een Nederlandse zorgverzekering is aan allerlei regels verbonden. Als Nederlands burger ben je verplicht zo’n verzekering af te sluiten. Je bent net zo verplicht deze verzekering te beëindigen wanneer je gaat werken in het buitenland. Beëindig dus voor je vertrekt naar het buitenland je Nederlandse zorgverzekering en vergeet niet de zorgtoeslag stop te zetten. Let er wel op dat je dit niet in alle gevallen hoeft te doen.

Meer over het beëindigen van je Nederlandse zorgverzekering lees je hier.

Maar hoe moet het dan wel?
Ook in de verzekeringswereld zijn er maar weinig mensen die weten hoe je de verzekering voor de periode dat je in het buitenland werkt moet afsluiten. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk. Na het beëindigen van je zorgverzekering en zorgtoeslag sluit je een verzekering af die speciaal ontworpen is voor onder andere ski- en snowboardleraren die tijdelijk in het buitenland werkzaam zijn. Deze verzekering biedt voldoende dekken voor je tijd in de bergen.

We raden je aan om vrijblijvend contact op te nemen met onze partner JoHo Insurances via het contactformulier. Zij kunnen een goed advies geven gericht op jouw situatie.

Arbeidsverzekering van de skischool
De skischool is in veel gevallen verplicht om voor haar leraren een arbeidsverzekering af te sluiten. Zorg er voor dat voor je aan het werk gaat je zwart op wit hebt staan wat er tijdens je werk en gedurende je vrije tijd wel en niet verzekerd is. Voorkom hiermee dat je achteraf voor verrassingen komt te staan.

Ben jij als sneeuwsportleraar wel eens voor vervelende verrassingen komen te staan als het gaat om de verzekering?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren