5 tips om het maximale te halen uit het leven als skileraar

Je hebt besloten dit seizoen als skileraar de sneeuw in te gaan? Gefeliciteerd! Welkom in een wereld van ontelbare piste-kilometers en permanente goggle-faces. Je hebt waarschijnlijk heel veel zin om weg te gaan en je dagelijkse saaie leventje achter je te laten. Er zijn wel een paar dingen waar je over na moet denken voor je vertrekt.

Het leven van een skileraar kan fantastisch zijn als je het op de juiste manier aanpakt. Ga je onvoorbereid te werk dan krijg je te maken met ongewenste verrassingen. We hebben vijf tips voor je verzameld zodat je het maximale kunt gaan halen uit het seizoen als skileraar. Pas wel goed op als je dit leest. Het leven van een skileraar is verslavend, als je niet oppast blijf je er jaren in hangen.

Zorg voor een financiële buffer
Skigebieden staan om veel dingen bekend. Een ding waar ze niet om bekend staan is dat het een goudmijntje is voor werknemers. Werken in de après-ski, in een hotel, bij de lift of als skileraar moet je doen om je tijd in de bergen te bekostigen, niet om rijk van te worden. Laat je geld de komende weken op de bank staan en zet alles wat je niet meer nodig hebt op Marktplaats. Sla het uitgaan even over en maak voor je naar school of je werk gaat zelf je eten klaar. Zorg er voor dat je wat geld achter de hand hebt voor de dagen dat de fooi wat minder is.

Leer te houden van duct tape en tosti’s
De tijd van luxe in overvloed is voorbij. Wanneer je handschoenen kapot zijn kun je die prima repareren met duct tape. Als duct tape niet werkt doe je er gewoon meer duct tape op. En waarom ‘s avonds uit eten als je thuis een tosti kunt maken? Door hier en daar wat te besparen blijft er voldoende geld over voor een drankje in de après-ski en een extra skitrip naar een ander skigebied.

Zet je angst voor kinderen aan de kant
Krijg je bij het zien van deze afbeelding kromme tenen en gaan je nekharen overeind staan?

kind
Wordt dan vooral geen skileraar! Het overgrote deel van je tijd zul je als beginnende skileraar doorbrengen met kinderen. Ben je dol op kinderen, dan haal je uit je lessen waarschijnlijk heel veel voldoening. Maar als je kinderen liever op afstand houd, begin er dan niet aan.

Maak vrienden met de mensen in de winkels en restaurants
Het mooie van het leven in een skidorp is dat er goed te barteren valt. Heb je zelf geen materiaal om je ski’s te waxen en te slijpen, dan kun je dat kosteloos laten doen door het personeel van de lokale skiwinkel aan de bar te trakteren op een biertje. Of ben je nodig toe een aan paar nieuwe skischoenen, neem dan je gasten mee de skiwinkel in en stel ze voor aan het personeel. Hoe meer gasten je binnen weet te krijgen hoe hoger jouw korting zal zijn. En sta je tijdens de après-ski ineens naast iemand die op de berg in het restaurant werkt, twijfel dan niet en wordt vrienden. Wie weet wat ze later voor je kunnen doen.

Herinner jezelf er dagelijks aan dat je in een droom baan hebt
Niks in het leven zal perfect gaan. Dus wanneer je tien dagen achter elkaar van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat aan het werk bent en het je langzaam te veel wordt, haal dan diep adem, geniet van het uitzicht en de bergen en herinner jezelf eraan dat de slechtste dag in de bergen altijd nog beter is dan de beste dag op kantoor.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren