Beste maatjes met de liftmedewerker

Eindelijk is het zover, het skiseizoen is weer begonnen en je bent klaar om (weer) te beginnen bij de skischool. Tijdens jouw periode in de sneeuw kom je met veel verschillende mensen te werken, daarom hebben we hieronder een overzicht gemaakt van groepen mensen die je het beste te vriend kan houden om van jouw tijd in de sneeuw een toptijd te maken!

 

Liftmedewerkers

Bij elke lift in het gebied staan er mensen die ervoor zorgen dat de lift blijft draaien en iedereen veilig in- en uit kan stappen. Het liftpersoneel is een groep mensen die je graag te vriend houdt. Een vriendelijke “Guten Morgen” doet meestal al veel goed. De liftmedewerker vindt het meestal fijn als je vooraf even contact met ze legt. Ga je voor het eerst de sleeplift in? Vraag dan of de lift bij het instappen wat zachter mag, zodat je leerlingen iets makkelijker de sleeplift aan kunnen nemen, maar ook de eerste keer met de gondel kan voor je leerlingen een beetje spannend zijn. Vraag of de medewerker even op wil letten of iedereen in de juiste gondel stapt en eventueel daarbij wilt helpen. Als je aan het einde even dankjewel zegt, vinden ze het meestal niet erg om je te helpen.

Deze mensen weten vaak ook veel over het gebied en de sneeuwcondities, als het een dag flink gesneeuwd heeft, of er juist veel lawinegevaar is kan je aan de liftmedewerkers vragen welke pistes je het beste met je groep kan nemen en welke je beter kan vermijden.

Tip! Vergeet niet dat mensen ook om te kopen zijn met snoepjes, ze zien er misschien nors uit, maar van binnen houden ze van de Haribo gummies.

Reddingswerkers

Deze groep hoop je niet nodig te hebben tijdens het skiën, maar ze zijn wel heel belangrijk. Vraag voordat je gaat beginnen met je eerste lessen, de nummers van de plaatselijke reddingsdienst van je gebied (ook wel bergdienst genoemd) en het noodnummer voor echte spoed. Deze kan je vragen bij je skischool of bij de kassa, waar ook de skikaarten gekocht worden. Als er een ongeluk gebeurt op de piste ben je als ski-/snowboardleraar verplicht om te helpen/te melden. Als je de nummers niet hebt kan je in de problemen raken.

Restaurant medewerkers

Deze mensen verzorgen de lunch van je groep, dus het is verstandig om vriendelijk te zijn tegen deze mensen. Wel is dit natuurlijk afhankelijk van je skischool en gebied. In sommige gebieden werken skischolen samen met restaurants en weet je waar je de hele week gaat eten, bij andere skischolen zijn er een aantal restaurants waaruit je zelf mag/moet kiezen en kan je dus zelf bepalen waar je eet met je groep. Als bij jouw skischool situatie één van toepassing is hoef je vaak niet zoveel te regelen, omdat iemand binnen de skischool dit voor jou doet. Vaak geef je alleen het aantal kids door en eventuele allergieën. Bij situatie twee is het handig om een aantal telefoonnummers op te slaan van de restaurants in jouw gebied. Deze kan je via de skischool krijgen meestal.

Tip! Bel van tevoren even op en zeg bij welke skischool je werkt en dat je wilt reserveren voor de lunch. Geef ook meteen het aantal kinderen door en eventuele allergieën, zodat het restaurant hier rekening mee kan houden.

Restaurantmedewerkers houden er niet van als je ineens met een groep van 12 kinderen binnen komt zetten in een restaurant zonder dit vooraf gemeld te hebben. Zeker in het hoogseizoen kunnen ze een beetje nijdig worden. Ze zijn niet per se boos, maar vaak is er in het hoogseizoen niet zoveel plek en is er een kidsmenu voor de skischool dat apart gemaakt moet worden in de keuken. Zonder aanmelding van tevoren kan het zijn dat je niet binnen het uur pauze dat je hebt ook echt je eten krijgt. Helaas zijn deze medewerkers vaak niet om te kopen met snoepjes, maar een vriendelijke ”bedankt” aan het einde van je lunch stellen ze wel op prijs.

Skischool medewerkers

Deze is een beetje voor de hand liggend, maar het is handig en fijn om een beetje contact te hebben met de andere mensen in de skischool. Naast de eigenaar en collega skileraren werken er vaak ook nog mensen in de verhuur, bij de receptie en de kinderopvang van een skischool. Maak eens een praatje met deze mensen, je hoeft ze echt niet allemaal even aardig te vinden, maar het is fijn als je een beetje weet wie er nog meer in de skischool werkt en ook voor deze medewerkers is het leuk om te zien wie de lessen verzorgen. Voor deze medewerkers is het tevens ook leuk om jou te ontmoeten. Binnen de groep skileraren zal ook niet iedereen je type zijn en kan je waarschijnlijk ook niet met iedereen even goed overweg, maar met deze groep mensen bezorg je de gasten wel een fantastische vakantie. Een beetje vriendelijkheid onderling helpt daar al veel bij.

Skileraren van de andere skischool

In bijna elk gebied is er meer dan één skischool te vinden, en daarom zul je collega skileraren ook veel tegenkomen op de piste. Help elkaar een handje als je bijvoorbeeld langs een groepje komt van de andere skischool en er is iemand gevallen. Of ga samen met je groepen een gondel in en maak een praatje. De kids vinden het vaak ook leuk om de groepen tegen elkaar te laten skiën in bijvoorbeeld een klein funpark. Deze leraren zijn vaak niet om te kopen met snoep, omdat ze daar zelf ook veel van opzak hebben, maar een biertje na afloop kan een hoop goedmaken 😉

Après-ski crew

Misschien wel een van de belangrijkste groep mensen die we zeker niet mogen vergeten te noemen. Bij deze mensen kun je gratis shotjes of bier scoren en soms kan je wat bij verdienen door een avondje te helpen in de week. Het beste van beide werelden zou ik zeggen 😉

Kortom: genoeg mensen om vrolijk Guten Morgen naar te roepen elke dag!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren