Wat te doen naast de après-ski?

Samen met je collega’s de dag doorspreken, een rondje nageln met alle gevolgen van dien en natuurlijk lekker meezingen met de o-zo foute après-skimuziek… Voor velen van ons skileraren is het geen vreemd ritueel om na de werkdag nog even een biertje te drinken in de lokale après-skibar, maar wat zou je na een dag hard werken nou eigenlijk nog meer kunnen doen? Wij zetten een aantal ideeën voor je op een rijtje!

 

  1. Werken

Doordat de werkdag van een skileraar vaak vroeg eindigt, kun je dit werk prima combineren met een bijbaan in het lokale restaurant of hotel. Natuurlijk kun je eens een kijkje nemen aan de andere kant van de après-skibar. Ook valt het lesgeven vaak goed te combineren met een baan in de skiverhuur.

  1. Nachtskiën

Veel skigebieden openen hun liften en pistes op bepaalde dagen ook in de avond, zodat je dan op je gemak zelf nog een rondje kunt skiën. Voor wie dit al eens gedaan heeft, weet dat het nachtskiën toch echt wel iets magisch heeft. Vele hutten zijn tijdens het nachtskiën ook nog geopend, dus een drankje of hapje behoort ook tot de mogelijkheden. Ook aan de tourenskiërs wordt in de skigebieden gedacht, door het organiseren van tourenavonden is het ook mogelijk om na het lesgeven nog een skitour te maken.

 

  1. Rodelen

Aansluitend op het nachtskiën, kun je in de avond of direct na werktijd ook gaan rodelen. Zo leer je het skigebied van een hele andere kant kennen en je stiekem ook weer een beetje kind voelen 😉

  1. Zwemmen / sauna

Lekker ontspannen kun je ook doen in het zwembad of in de sauna! Vooral na een koude dag in de sneeuw is het heerlijk opwarmen in de sauna.

  1. Spelletjesavond

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je na je werkdag een keer geen zin hebt om de deur nog uit te gaan. Wat is er dan leuker dan een spelletjesavond in het skilerarenhuis? 😉 Looping Louie (a.k.a. Stef Stuntpiloot), Rummikub of een ouderwets potje kaarten zorgen voor de meest onvergetelijke avonden!

  1. Schnapsproeverij

Vooral in Tirol zijn er vele schnapsbranderijen te vinden en die organiseren maar al te graag een schnapsproeverij! Ga eens langs bij de lokale VVV voor de dichtstbijzijnde locatie (en de meest aparte schnapps glaasjes…….).

  1. Omgeving verkennen

De meeste tijd van het skiseizoen breng je waarschijnlijk op dezelfde plek door: het dorp waar je lesgeeft. De uurtjes of dagen waarop je geen les hoeft te geven, kun je natuurlijk heel goed gebruiken om er op uit te gaan en de omgeving te verkennen. Ook in de andere dorpen is genoeg te doen en te zien. Of doe eens gek en ga eens skiën in een ander gebied…!

  1. Paragliden

Het hierboven genoemde verkennen van de omgeving kun je ook vanuit de lucht doen. In de skigebieden zijn veel organisaties waarbij je kunt paragliden: niet alleen leuk om je skigebied en omgeving van bovenaf te zien, maar ook een hele toffe ervaring!

Al met al moge het duidelijk zijn dat er ook buiten de après-ski nog genoeg te doen is! Heb jij nou een leuk verhaal of een leuke foto van activiteiten buiten de après-ski? Stuur ze dan naar ons via info@sneeuwsportleraren.nl en inspireer zo onze volgers!

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren