De skischoenenrugtas: de oplossing voor je voeten

Skischoenen zijn gemaakt om op te skiën. Hoe minder je hoeft te lopen op je skischoenen hoe beter dat voor je voeten is. Om te voorkomen dat je last krijgt van je voeten is er een handige oplossing: draag je skischoenen op je rug en trek deze pas aan als je gaat skiën.

Als skileraar doe je ‘s ochtends vroeg je skischoenen aan en laat in de middag gaan ze pas weer uit. Je loopt erop naar de skischool, geeft er skiles op en loopt er aan het einde van de dag weer mee naar huis. Bedenk maar eens hoeveel kilometer je lopend per dag op je skischoenen doorbrengt.

Dat je voeten de hele dag opgesloten zitten in een strakke, vochtige omgeving kan leiden tot allerlei vervelende klachten. Hoe korter je de skischoenen aan hebt hoe beter dat voor je voeten is. Ideaal zou het zijn als je alleen aan het skiën bent op je skischoen en de rest van de tijd je normale schoenen kunt dragen.

Als jouw skischool niet de luxe heeft van skischoen lockers op de berg dan kun je een rugtas aanschaffen die speciaal gemaakt is om je skischoenen in te dragen. ‘s Ochtends vroeg stop je de skischoenen, samen met je helm, handschoenen en skibril, in de rugtas zodat je op je normale schoenen naar de skischool kunt lopen. Aangekomen bij de skipiste trek je pas je skischoenen aan. Ben je klaar met het geven van je lessen dan kun je direct je skischoenen uit doen zodat je op normale wandelschoenen naar huis kunt lopen.

Maak jij gebruik van een soortgelijke rugtas?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Related Posts

Verlanglijstje voor skileraren

De feestdagen staan weer voor de deur. Met de feestdagen gaat het om samenzijn met vrienden en familie, maar cadeautjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken!

Fieberbrunn in het zonnetje

Door vele websites worden skigebieden gepromoot of in het zonnetje gezet vanuit een toeristisch oogpunt: ‘hier moet je heen omdat het de beste hotels heeft’

Een tussenjaar in de sneeuw

Isabelle is een sportieve 18 jarige en heeft afgelopen voorjaar eindexamen gedaan op het VWO van het Amsterdams lyceum. Na het behalen van haar diploma

Bijscholing voor skileraren

Het is de hoogste tijd om het nut van bijscholing eens toe te lichten. Wat is het eigenlijk en waarom is het van belang? Matthijs