De skischoenenrugtas: de oplossing voor je voeten

Skischoenen zijn gemaakt om op te skiën. Hoe minder je hoeft te lopen op je skischoenen hoe beter dat voor je voeten is. Om te voorkomen dat je last krijgt van je voeten is er een handige oplossing: draag je skischoenen op je rug en trek deze pas aan als je gaat skiën.

Als skileraar doe je ‘s ochtends vroeg je skischoenen aan en laat in de middag gaan ze pas weer uit. Je loopt erop naar de skischool, geeft er skiles op en loopt er aan het einde van de dag weer mee naar huis. Bedenk maar eens hoeveel kilometer je lopend per dag op je skischoenen doorbrengt.

Dat je voeten de hele dag opgesloten zitten in een strakke, vochtige omgeving kan leiden tot allerlei vervelende klachten. Hoe korter je de skischoenen aan hebt hoe beter dat voor je voeten is. Ideaal zou het zijn als je alleen aan het skiën bent op je skischoen en de rest van de tijd je normale schoenen kunt dragen.

Als jouw skischool niet de luxe heeft van skischoen lockers op de berg dan kun je een rugtas aanschaffen die speciaal gemaakt is om je skischoenen in te dragen. ‘s Ochtends vroeg stop je de skischoenen, samen met je helm, handschoenen en skibril, in de rugtas zodat je op je normale schoenen naar de skischool kunt lopen. Aangekomen bij de skipiste trek je pas je skischoenen aan. Ben je klaar met het geven van je lessen dan kun je direct je skischoenen uit doen zodat je op normale wandelschoenen naar huis kunt lopen.

Maak jij gebruik van een soortgelijke rugtas?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren